Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Política

El Govern aprova l’avantprojecte de llei per protegir les dones víctimes d’agressió masclista

dimarts 17 de juliol de 2007

El Govern aprova l'avantprojecte de llei per protegir les dones víctimes d'agressió masclista

L’executiu català ha aprovat aquest matí, en la reunió del Consell de Govern dels dimarts, l’avantprojecte de llei dels drets de les dones, que preveu eradicar la violència masclista i contempla, com a principal mesura, garantir la pensió alimentària a les dones víctimes de violència de gènere que no cobren la compensació de la seva exparella. Segons ha avançat el president de la Generalitat, José Montilla, que ha explicat els acords a què ha arribat el Govern, la llei, pionera a Catalunya, podria aprovar-se definitivament el 2009. En la roda de premsa informativa, Montilla també ha mostrat la voluntat de què en la reunió bilateral d’aquesta tarda entre Generalitat i Govern central es desencallin traspassos històrics com ara el de beques universtàries o el de l’Hospital Clínic.

La llei dels drets de les dones serà el primer text legal català que reguli la violència masclista i ha de servir per reforçar i donar una protecció social integral a les víctimes d’agressió o amenaça per part de la seva parella. Segons ha explicat Montilla, dóna especial importància a la prevenció i detecció d’agressions o amenaces i se centra en tres àrees: potenciar la sensibilització social sobre el problema, reforçar la prevenció i millorar l’atenció de les dones maltractades creant una xarxa d’atenció integral.

Aquest avantprojecte, elaborat per l’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, destaca per haver- se realitzat a partir d’un ampli procés participatiu en el qual hi ha pres part el Consell Nacional de Dones de Catalunya (òrgan consultiu de l’ICD que compta amb 282 entitats), l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, els sindicats, i els organismes i agents socials implicats en la lluita contra la violència masclista.

L’ avantprojecte proposa una sèrie d’avenços en la lluita contra les violències masclistes. Entre les principals mesures contempla:

- Un fons de garantia de pensions, a través del qual la Generalitat pagarà a la víctima d’una agressió les pensions alimentàries i compensatòries en cas que la seva exparella no ho faci.

- A l’hora de percebre ajuts i prestacions econòmiques, com la renda mínima d’inserció, l’assistència jurídica gratuïta i els ajuts escolars, es tindran en compte els ingressos i les rendes individuals de cada dona i no els de la unitat familiar.

- Indemnitzacions per a les dones que han patit violència masclista i els fills de les víctimes mortals menors de 25 anys i que depenguin econòmic de la mare en el moment de la seva mort.

- La Generalitat podrà personar-se en els procediments penals per violència masclista, en els casos de mort o de lesions greus de la dona.
Creació de la Xarxa d’Atenció i Recuperació que aplegarà aquells centres dedicats a oferir a les víctimes serveis públics gratuïts d’atenció, assistència, protecció i recuperació. Entre aquests, les dones comptaran amb un servei d’atenció telefònica especialitzada, serveis d’informació i atenció i un servei d’acollida en cas d’haver d’abandonar el domicili familiar.

Nous instruments d’identificació de violència masclista

L’avantprojecte amplia el ventall de mitjans d’identificació de les situacions de violència masclista per accedir als drets que recull el nou avantprojecte. Així, per demostrar que una dona és víctima d’aquest tipus de violència valdrà la sentència de qualsevol ordre jurisdiccional, tot i que no sigui en ferm, que declari que la dona ha patit alguna forma d’aquesta violència; l’ordre de protecció vigent, i l’informe de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

En cas de no poder demostrar-ho per cap d’aquestes vies, servirà qualsevol mesura cautelar judicial de protecció, l’atestat policial o els informes fiscal, mèdic o psicològic , dels serveis públics o de l’Institut Català de les Dones que determinin que la dona ha patit una agressió masclista.

Ara el text legal haurà de passar tots els tràmits parlamentaris per a la seva aprovació definitiva que, segons ha calculat el President de la Generalitat, José Montilla, serà al 2009.

Més informació

Veure en línia : VIA LA MALLA

En col.laboració amb: