El passat 9 de novembre es va reunir el jurat d’experts i expertes de l’edició de Femitic d’enguany per deliberar i decidir quines seran les guanyadores del concurs.

En les discussions deliberatives es va tenir en compte el sempre difícil equilibri entre el missatge a transmetre i la qualitat tècnica com a denominador comú.
A banda, el paper de les dones en la societat, el pes de les tecnologies, criteris intergeneracionals, i una certa originalitat per tal de posar en evidència la intenció del concurs de reduir la bretxa digital pel que fa al gènere i a l’edat.

D’acord amb les bases del concurs, els components del jurat van rescatar algunes fotografies que no havien estat finalistes en acabar la fase de votacions populars, i que van ser considerades juntament amb aquelles que sí s’havien classificat.

Una altra de les consideracions pel que fa a la categoria d’àmbit laboral fou que la imatge transmetés la idea d’una trajectòria laboral, a més de la plasmació del context social i la seva repercussió en les dones.

En tot moment es van tenir en compte els principals objectius de Femitic, un concurs que vol fomentar la creació de continguts digitals per part de les dones i visibilitzar-los a la xarxa, amés de reduir la bretxa digital de gènere i denunciar la situació desigual de la dona en el mercat laboral.

Recordeu que el veredicte del jurat es farà públic durant la gala de lliurament de premis de Femitic 2012 prevista pel dijous, 29 de noviembre partir de les 19h a l’Auditori Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell