Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

El "karma" de néixer dona a l’Índia

dilluns 24 de febrer de 2014

El "karma" de néixer dona a l'Índia

Cada hora és assassinada una dona, mentre altres tres són violades . Avortaments selectius , assassinats de nenes nounades i de dones que no paguen els dots per al matrimoni , són només part del problema que està conduint a l’Índia cap a un alarmant desequilibri de gèneres .

El passat 30 gener , el brutal cas d’un home que va cremar vives a la seva filla i esposa , va commocionar el món i va tornar a qüestionar la violència contra la dona que impera en aquesta cultura .

És un fet que a l’Índia la discriminació contra la dona comença fins i tot abans del seu naixement . Tot i que l’avortament està permès només quan l’embaràs implica risc per a la mare , a l’any es practiquen al voltant de mig milió d’avortaments selectius , cosa que ha provocat una bretxa demogràfica de 42 milions de dones menys .

És així com la pressió per tenir un fill mascle condiciona la vida d’aquestes dones . Entre les raons hi ha la exigència de pagar el dot , una suma de diners que ha d’aportar l’esposa al matrimoni i que , a causa de l’ auge econòmic , està arribant a xifres inabastables per a moltes famílies.

No hi ha prou amb la llei

En una entrevista amb Ràdio Universitat de Xile Ruchira Goel , advocada de la Cort Suprema a l’Índia , va advertir que la lentitud processal és el gran obstacle per sancionar aquests crims . Actualment , els tribunals triguen entre cinc a deu anys en emetre un veredicte .

Sobre això va assenyalar " que la llei aquest en els llibres és una cosa, però la pregunta és : Si la llei hi és per què no impedeix que passin els delictes ? I la raó per la qual no ho eviten és la mentalitat dels homes indis , el patriarcat i la forma en què està organitzada aquesta societat . A menys que això canviï no passarà res " , va afirmar l’advocada , qui a més va acusar que en l’últim temps ha hagut víctimes de violació entre les pròpies funcionàries de la Cort Suprema .

(...)

Font: Radio chile

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: