Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Feminismes
Presentació del llibre ’Ideas que cambian el mundo’ de Sara Berbel, Maribel Cárdenas i Natalia Paleo

La traça llarga i fina del feminisme

divendres 15 de novembre de 2013

La traça llarga i fina del feminisme

Presentació a càrrec de Sara Berbel , Maribel Cárdenas (dues de les autores), Dra. Estrella Montolio (Catedràtica de la UB, Experta en comunicació. Formadora de dones directives, polítiques i professionals) i el Sr. Ricard Fernández (Economista i Director General de SUARA Cooperativa).

Entre victòries i derrotes, i sentiments d’amor i soledats, és com Sara Berbel i Maribel Cárdenas van desgranar el procés de la creació d’aquesta immersió en les arrels del feminisme i del socialisme (en sentit ampli, apunta Sara Berbel).

Sens dubte, de victòria pel sol fet d’existir-hi, de publicar-se, un veritable pont que construeix genealogia intel·lectual, que legitima i que, per tant, en part, també combat certes soledats, certs cansaments de lluitadores, la llista de dones legitima , “perquè les dones ens hem sentit doblement estrangeres, en una societat basada en una lògica androcèntrica i de cerca de referents”.

És un llibre de trencament de silencis, de visibilització de la història, del pensament i de les dones. D’empoderament de les dones d’esquerres a través de diverses generacions de les que “som i ens sabem filles”. De derrota dels temps que vivim de les dones que han sofert per voler canviar la societat, de que actualment igualtat no sigui més que una paraula buida per tal de no canviar les estructures socials. De derrota d’estar en un món en el que la fraternitat ha desaparegut.

De solidaritat i de responsabilitat històrica, perquè, per a Cárdenas “no podem permetre despertar generació rere generació sense referents”. De record de les dones de les barricades de Paris de la Commune, de les utopistes, de les anarquistes, de les comunistes, de les sufragistes, de les sindicalistes, de les que ens han ensenyat que la igualtat és la possibilitat de la llibertat. En definitiva, de recuperar un llegat pres , perquè “mai més tornaran a estar soles, elles viuen en nosaltres”.

Estrella Montolio, per la seva part, va facilitar la clau de volta del llibre, per lluitar contra la tendència femenina a defugir el centre de la vida pública, a una “absència secular de les veus de les dones”, perquè ens fa por sentir-nos “illes, aïllades, soles, desconnectades”, i és en aquest precís punt quan té sentit d’ésser “idees que cambian el mundo”; perquè dóna resposta al nostre present, no som les primeres, i ens devem a les que han aconseguit que arribem fins aquí.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: