Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Dones en Xarxa

El paper de les dones als mitjans de comunicació

dilluns 4 de febrer de 2008

El paper de les dones als mitjans de comunicació
Al voltant de trenta dones vam compartir taula i tertúlia el passat divendres, 1 de gener. Va ser el primer dinar de la sèrie "Dinars en Xarxa" que Dones en Xarxa organitzem cada trimestre per tal que les dones tinguem un espai on trobar-nos i intercanviar opinions sobre temes que ens afecten. Aquest 2008 l’hem començat analitzant “el paper de les dones als mitjans de comunicació”.

La darrera tertúlia de Dones en Xarxa, sota el títol “El paper de les dones als mitjans de comunicació” va tenir com invitades-ponents a la Maricel Chavarria, periodista de La Vanguardia especialitzada en temes de gènere, i la Montserrat Puig, actualment a Catalunya Musica i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).
Chavarría va exposar el paper de les dones a les redaccions dels mitjans de comunicació i Puig el tractament que aquests mitjans ens donen.

Per Chavarría, amb més de vint anys d’experiència, a les redaccions hi manca sensibilitat davant les qüestions de gènere, així i tot reconeix haver comptat amb caps homes que entenien i compartien el seu discurs d’igualtat. La proposta d’aquesta periodista per millorar la situació de les periodistes es aliar-se amb els homes còmplices i sensibles en temes de gènere per aconseguir més presència i més oportunitats de les dones als mitjans. A la vegada, va aprofitar que a la taula seien advocadesses, diputades, directores generals, psicòlogues i altres reconegudes professionals per demanar que les dones, quan las truqui una periodista, valorin la seva opinió i la donin, perquè ho val.

Montserrat Puig, per la seva banda, va enfocar la seva intervenció en la presència de les dones als mitjans, recolzada per les xifres d’un estudi sobre aquest tema fet per Marta Corcoy per l’ADPC.

Tan pel que fa al mercat professional com a la presència femenina als mitjans com objecte de notícia, les dades demostren que hi ha molt poques dones. I quan les dones son protagonistes, el 50% de la presència està en programes del cor i només un 8% en espais d’opinió.

Puig també va destacar el Cercador d’Expertes, una eina que facilita la recerca de perfils de dones professionals d’àmbits científics, acadèmics, empresarials, culturals i d’altres. L’objectiu d’aquesta eina és reconèixer el paper de les dones a la nostra societat i visualitzar les seves aportacions, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència femenina.

Va ser un dinar-tertúlia viu, amb moltes intervencions per part de les comensals, on totes vam recollir una proposta de la presidenta de l’ACDP: impulsar una campanya per assolir la paritat als espais d’opinió dels mitjans de comunicació.

En els arxius adjunts podeu llegir la intervenció de Maricel Chavarría, un document amb dades sobre el tema del dinar aportat per Montse Puig i quina autora es Marta Corcoy i també una nota sobre el dinar que va penjar al seu bloc Pia Bosch, una de les assistents.

PDF - 11.9 kB
Dones periodistes al mitjans de comunicació: una estratègia
Zip - 9.5 kB
Dones i mitjans de comunicació

En col.laboració amb: