Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Drets
Taula Rodona "Ens retallen els drets"

El perill de perdre els drets de les dones

divendres 7 de juny de 2013

El perill de perdre els drets de les dones

Els drets de les dones estan en perill i hem de lluitar per ells, no ens podem permetre el luxe de no lluitar per ells. Els perills de la involució que porten els anuncis de reforma de la llei de salut sexual i reproductiva a càrrec del ministeri que encapçala Ruiz Gallardón són molts greus, l’abocament a la clandestinitat de la majoria de supòsits de l’avortament comporta un risc per a la salut.

I de fet, tal i com està plantejada la reforma “només contempla els casos de violació i de risc per a la salut mental de les dones”, segons exposà l’ex consellera de salut i actual diputada al Parlament de Catalunya, Marina Geli. I efectivament, serà un reforma que es pot fer amb la majoria parlamentària “però que no confonguin majoria parlamentària amb majoria social”.

Marina Geli va pronunciar aquestes paraules en el marc d’una taula rodona organitzada pels socialistes de Barcelona amb l’explícit nom de “Ens retallen els drets” moderada per Lucia Solc, Secretària Polítiques de les Dones Federació PSC Barcelona i amb la presència de Núria Milà, de l’Associació de Dones Juristes, des del teixit social de la veu de Carme Sánchez, de la Plataforma Nosaltres Decidim, i des de la política i la sanitat amb Marina Geli. En nom dels socialistes, convocava la secretària d’igualtat del PSC, Imma Moraleda.

El preu de la retallada de llibertats, de restringir l’avortament pot conduir a les dones a perdre la vida abocades a avortaments clandestins, suposa tornar a l’any 1987 en el millor dels casos i tornar als vols a Londres.
El fet de traslladar a l’àmbit privat la sexualitat ha tingut conseqüències nefastes, tal i com va raonar Marina Geli: “Als anys 80 Catalunya va patir una greu epidèmia de SIDA, que no es va donar ni a Holanda ni a França, perquè Franco havia portat a l’àmbit privat la sexualitat i les drogues”.

Per a la jurista Núria Milà, l’actual llei “Pretén protegir a les dones, perquè una dona que decideix avortar se li facilita tota la informació necessària i té tres dies per decidir si finalment vol o no avortar”, és un text que integra el major nombre de situacions possibles i s’intenta abastar totes les circumstàncies, tots els supòsits. Però, per sobre tot és una “llei que respecta la decisió de les dones el dret a decidir si volen ser mares”.

I que s’ha de lluitar per ella, perquè ens hi juguem molt, va advertir Marina Geli, qui va argumentar la importància de generalitzar l’accés als mètodes anticonceptius i contraceptius d’emergència (tal i com es fa en la majoria de països europeus, excepte en Polònia i Irlanda. Així des de 2008 està baixant les interrupcions voluntàries de l’embaràs. I el 18% d’avortaments que es practiquen es fan un centre de salut pública totalment normalitzat. Tal i com preveu l’actual legislació. Encara roman un sentiment de culpa, com indica que el percentatge de dones que s’estimen més avortar en centres privats.

També va advertir del manlleu del llenguatge que fa la dreta també en aquest cas, que no es pot apropiar ni del dret a la vida, ni de la defensa de la família, ignorant i menystenint la diversitat de famílies.

Un dels dèficits és el de no haver acomplert del tot la aconfessionalitat de l’estat, i en aquest sentit, Marina Geli va precisar “a no confondre església amb Conferència Episcopal”, perquè la base de l’església “estic segura que compartim la majoria de reivindicacions”. La moralitat també és un valor de l’esquerra, estan en joc les polítiques de salut sexual i reproductiva. Ha d’haver-hi una política pública que ha de formar part de la cultura, del sistema sanitari.

Una llibertat que es posa en qüestió greument i que es defensa des de les plataformes ciutadanes com la que integra la Plataforma Nosaltres Decidim, creada ad hoc fa un any davant l’agressió que suposava llavors aquest anunci. Integrada per diferents sectors socials (sindicats, xarxa de clíniques, fundacions feministes, homes igualitaris, etc..) i representada a nivell estatal perNosotras decidimos, segons va presentar la sexòloga Carme Sánchez, es fa pressió a través de les xarxes socials en diferents campanyes.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: