Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Política : Breus

El PSOE assegura que les polítiques del PP manen les dones "de tornada a casa"

dijous 15 de maig de 2014

El PSOE assegura que les polítiques del PP manen les dones "de tornada a casa"

El Partit Socialista ha llançat aquest dimecres un missatge relacionat amb qüestions d’igualtat i drets per a la dona tant a Espanya com a Europa. Consideren des del PSOE que la dreta, a Espanya i a Europa, no encarna els valors necessaris per lluitar i apostar per la igualtat entre homes i dones. Critiquen la reforma laboral o l’avantprojecte de la coneguda com Llei de l’Avortament indicant que amb elles "les dones queden en una absoluta desprotecció social" i donant a entendre que la dona queda relegada a un segon pla.

La secretària d’ Igualtat del Partit Socialista a Salamanca, Elvira Vicente, al costat de la candidata de Salamanca al Parlament Europeu en les llistes del PSOE, Nax Lozano, han comparegut en roda de premsa per anunciar les propostes socialistes en matèria d’igualtat. Alhora que, en aquest sentit, han denunciat les polítiques que ha impulsat la dreta a Europa i el Partit Popular a Espanya. "És cert que en matèria d’igualtat s’han produït grans avenços però encara ens queda molt camí per recórrer", afirmava Elvira, que poc després assenyalava "que a Espanya estem retrocedint dues dècades en qüestions d’igualtat i drets per a la dona".

Elvira Vicente ha acusat directament al Partit Popular "d’acatar submisament" les decisions que des d’Europa es prenen pel que fa a polítiques d’Igualtat així com les retallades en àmbits com l’educació, la sanitat o el treball. Afirmava en el matí d’aquest dimecres "que aquestes retallades en aquestes polítiques han suposat un greu deteriorament de la dona a Espanya" , esgrimint que encara s’està lluny d’aconseguir la igualtat entre homes i dones en, per exemple , el treball i en salaris o la presa de decisions d’importància . "Les dones hem de ser ciutadanes de ple dret" , remarcava . Precisament per revertir la situació ha demanat el vot per als socialistes "perquè a Europa cal explicar a les dones i la seva recuperació no es pot fer a esquenes de les mateixes . Cal comptar amb el seu talent i capacitats " .

D’altra banda , la secretària d’Igualtat del Partit Socialista a Salamanca també ha assegurat " que cal una Europa més justa i democràtica " . En col · lació , ha aprofitat per denunciar el que la dona no pugui ser del tot lliure en la presa de decisions . Vegeu, segons ha comentat , l’avantprojecte de la coneguda com Llei de l’Avortament que tracta d’impulsar el Partit Popular . " La llei que ens intenten aplicar és una llei al dictat de creences religioses que no comparteixen tots els espanyols i en funció a unes creences que l’Estat no hauria de compartir . Impedeix decidir lliurement a les dones en relació amb el seu embaràs i les fa incapaços de discernir i decidir necessitant tutela sobre la seva maternitat " . Cas, el de la Llei de l’ Avortament , que segons Elvira Vicente no complirà el que baixi el nombre d’avortaments a Espanya ni a Europa . Lluny d’això , creu que les interrupcions de l’embaràs es duran a terme en situació de clandestinitat i en condicions perilloses per a la salut de la dona . Així com també , pensa que només podran avortar les dones amb recursos econòmics suficients per poder fer-ho.

Finalment , Elvira Vicente , va denunciar que el Partit Popular hagi retallat en ajudes per a la protecció de la dona en casos o situacions de violència de gènere . " La retallada del PP a la protecció de la dona contra la violència de gènere es xifra en més del 28% " , ha assenyalat . Per la seva banda, Nax Lozano , va subscriure el que s’ha dit anteriorment dient "que les dones estem sempre a l’ull de l’huracà davant els problemes . La crisi i el Partit Popular ens envien a les dones de tornada a casa " .

Ha criticat , en suma , el qual les responsabilitats familiars segueixi recaient en la població femenina i , entre les mesures que el Partit Socialista defensarà a Europa i que porta al programa dels pròxims comicis del 25 de maig , va assegurar que hi ha la promoció real de polítiques d’igualtat de gènere transversals a les exteriors de la Unió Europea , mesures per reduir la bretxa salarial almenys un 2 % a l’any , assegurar les quotes de dones en administracions i grans empreses o mantenir els drets conquistats fins ara així com establir estratègies per combatre la violència de gènere i protegir la dona .

Font: Salamanca24h

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: