Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Prostitució : Breus

Elena Valenciano demana a Brussel·les que s’impedeixi incloure la prostitució en el càlcul del PIB

divendres 12 de setembre de 2014

Elena Valenciano demana a Brussel·les que s'impedeixi incloure la prostitució en el càlcul del PIB

La presidenta de la subcomissió de Drets Humans del Parlament Europeu, Elena Valenciano, ha instat aquest dimarts a la Comissió Europea (CE) a evitar que els països comptabilitzin activitats com la prostitució dins del seu Producte Interior Brut (PIB), per ser una "violació dels drets humans.

Valenciano va criticar el Sistema Europeu de Comptes Nacionals i Regionals de la Unió Europea "que obliga els estats a incloure en el càlcul del PIB una activitat com la prostitució", en una de les cinc preguntes parlamentàries que ha presentat davant la Comissió.

Va recordar que, no obstant això, el reglament d’aquest sistema "indica que només s’han de comptabilitzar (en el PIB) aquelles activitats econòmiques en què la transacció entre client i consumidor sigui consentida". En aquesta situació, pregunta a la Comissió "quines mesures pensa prendre" per "evitar que els països incloguin en els seus comptes nacionals activitats que estan violant els drets humans".

Valenciano va demanar també a la Comissió Europea que "redobli" els mecanismes de lluita contra el tràfic i explotació sexual que "obliga a milions de dones, en molts casos menors, a exercir la prostitució sota coacció física i psíquica".

L’INE estimava al juny que el Producte Interior Brut (PIB) d’Espanya augmentarà entre un 2,7 i un 4,5% (entre 27.000 i 45.000 milions aproximadament) a causa de l’estadística nova que inclou activitats il · legals (contraban, tràfic d’drogues i prostitució) impulsada per les autoritats europees, i que començarà a comptabilitzar al setembre de 2014.

També demana una política d’immigració europea Juntament amb aquesta petició, l’eurodiputada socialista va formular quatre preguntes parlamentàries dirigides a l’Executiu comunitari davant "un augment de les violacions als drets humans "en àrees on la UE té capacitat d’acció, segons un comunicat.

L’eurodiputada socialista ha lamentat que la UE no hagi reaccionat a temps per "evitar el drama" que suposa la mort de centenars d’immigrants irregulars procedents d’Àfrica a la Mediterrània quan tracten d’arribar a les costes europees. "És hora de posar en funcionament una veritable política d’immigració comuna que garanteixi el control de les fronteres i prioritzi els drets humans", va instar Valencià als Vint.

La crisi humanitària a l’Iraq, després de l’ofensiva liderada pel grup Estat Islàmic contra la població no sunnita des del passat mes de juny, va ser un altre dels aspectes que va denunciar davant la Comissió. Va recordar que la UE té la "responsabilitat de donar una resposta global i evitar una massacre civil a l’Iraq" i va demanar que s’aporti informació sobre les mesures que la Comissió està portant per garantir l’ajuda humanitària.

També es va pronunciar sobre les accions del grup terrorista gihadista Boko Haram i va reclamar a la Comissió que actuï per "garantir" l’alliberament de les 219 nenes segrestades de les que encara es desconeix el seu parador, així com la posada en marxa de mesures per evitar nous segrestos a la regió. En els últims 5 anys les accions terroristes de Boko Haram han suposat l’assassinat d’unes 5.000 persones i 300.000 han estat desplaçades.

Davant la imminent conclusió de l’Acord de Lliure Comerç entre la UE i Vietnam, Valencià al·ludir també a l’obligació de la Comissió d’incloure una clàusula que respecti els drets humans. Al seu torn, va fer referència a les denúncies que des de 2013 la Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) porta realitzant donat el retrocés de la llibertat d’expressió a Vietnam, el que ha portat a l’empresonament de 79 blocaires i activistes, així com l’arrest i agressions a manifestants.

Veure en línia : 20 minutos

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: