Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Opinadores

Elles, sempre necessàries

dimarts 24 de desembre de 2013

Elles, sempre necessàries

Sovint no pensem en les percepcions dels votants en relació amb el gènere dels candidats de cada partit polític , però és important fer-ho perquè té conseqüències. Els electors tendeixen a associar trets de personalitat femenina i masculina ignorant les capacitats reals de cada candidat/a. Així, els homes són puntuats en energia, competitivitat, lideratge, independència, preparació, ambició, entre d’altres. Mentre que, amb les dones, es tendeix a puntuar en esforç, prudència, discreció, tenacitat, sensibilitat, proximitat, atenció i diàleg. Així doncs, quan pensem en els llocs que una dona podria exercir perfectament en la política, creiem que ha de treballar en els àmbits d’educació, sanitat o en polítiques socials, i no donem crèdit al fet que una dona pugui ser ministra de defensa (com l’ex ministra Carme Chacón, durament criticada).

Per tant la societat fa que romanguin uns estereotips i clixés, que afavoreixen una determinada opinió pública i reforcen les percepcions que tenen les lidereses polítiques de les seves habilitats, marcant així les seves relacions competitives entre elles i els seus companys de partit. Tot això és degut a que els electors reben una informació que reprodueix els models clàssics de gènere. Per això a les candidates se’ls presumeix unes habilitats en detriment d’altres, se les veu més capacitades en segons quins àmbits o se’ls pregunta més uns temes que uns altres amb una forma i un contingut diferent al dels homes. Potser algú recorda que la pregunta a un polític "Com porta la conciliació laboral i familiar de casa?".

Aquests esquemes de gènere estan des de fa massa temps en la societat i fan que influeixin molt en les opinions de l’electorat, les seves preferències polítiques , electorals i com no , també als mitjans de comunicació.

Així i tot, el fet de ser dona en la política pot proporcionar avantatges competitius per a les polítiques i una oportunitat per als que aspirem a una altra nova dimensió i manera de fer política? sí, però amb reserves.

Cada vegada hi ha més demanda d’una política amb nous valors , relacions , temes latents en la societat que s’està expressant amb força cada dia i coincideix amb els rols de personalitat i habilitat de les líders polítiques . "Elles" poden interpretar aquestes demandes i proporcionar una nova manera de fer.

Lamentablement, és difícil obtenir aquesta nova política que busca aquesta " feminització " i un protagonisme de les dones en ella. Però no podem tolerar que aquesta continuï segrestada i monopolitzada per homes que no responen a l’ànsia d’una política més democràtica, eficient, útil i que malbaratament igualtat.

Article publicat a CatalunyaPlura

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: