Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Política : Breus

Els antiavortistes radicalitzen la seva campanya davant l’aturada de la llei

dimarts 20 de maig de 2014

Els antiavortistes radicalitzen la seva campanya davant l'aturada de la llei

Les organitzacions antiavortistes estan radicalitzant el seu discurs. A les intenses campanyes per reclamar una llei d’interrupció de l’embaràs encara més restrictiva de la qual es preveu se sumen també una sèrie d’atacs a diverses clíniques que practiquen avortaments en les últimes setmanes , segons diverses denúncies a les quals ha tingut accés EL PAÍS. Almenys tres d’aquests centres a Madrid han patit pintades o trencaments de vidres durant diversos dies per part de grups que no s’han identificat. Aquests actes són l’esglaó més alt de l’escalada d’actuacions que les organitzacions contràries als drets reproductius han posat en marxa, davant el retard de la reforma de la llei. Un alentiment que atribueixen al fet que el de la interrupció voluntària de l’embaràs és un tema incòmode per al Govern de cara a les eleccions europees. El catàleg d’activitats va des d’un autobús que va recórrer els carrers de Madrid amb sagnants fotografies de suposats fetus a una exposició en què es compara l’avortament amb el genocidi nazi.

Dos dels centres sanitaris de Madrid - Isadora i Dator -que han denunciat els atacs a la policia han aparegut diversos dies amb la façana empaperada amb fotografies de suposades restes de les intervencions i també amb pintades insultants. "A més, han llançat pedres a la façana de vidre i l’han trencat", explica la portaveu d’Isadora, Empar Pineda. Les vetllades o les concentracions a les portes d’aquests centres ja eren molt habituals, explica. Però ara ho són més. "Estan tenint una presència i una activitat com no havíem vist mai. El fet que la llei estigui paralitzada està generant molta insatisfacció", apunta Pineda, que explica que les clíniques presentaran una sol·licitud a la Delegació de Govern perquè intervingui. "No podem permetre que incomodin a les dones que vénen", diu. Pineda explica que la col·locació de càmeres de vigilància als centres no és viable en aquest cas, perquè atemptaria contra el dret a la intimitat de les dones que acudeixen a elles.

La diputada socialista Àngels Álvarez preguntarà a la delegada Cristina Cifuentes si estan fent seguiment dels atacs d’alguna altra manera. "Aquests grups han passat de resar a les portes de les clíniques a rebentar vidres. Aquests incidents haurien de despertar l’alerta de la delegació del Govern", insisteix.

Tres centres sanitaris han aparegut amb els vidres trencats

Han passat cinc mesos des que el Consell de Ministres va aprovar l’avantprojecte de Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i de Drets de la Dona Embarassada. I des de llavors, la norma amb prou feines s’ha mogut. Justícia, que va encarregar una desena d’informes a institucions i organitzacions especialitzades, espera encara les anàlisis preceptius -que no vinculants - de diversos organismes. Entre ells el Consell General del Poder Judicial i el Consell Fiscal, que van per la seva tercera pròrroga.

Tampoc el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat ha remès a Gallardón l’informe en el qual ha aprofundir en la norma des del punt de vista sanitari. Tot i que Justícia té intenció que l’avantprojecte iniciï la seva tramitació parlamentària abans de l’aturada estiuenca - és a dir , passades les europees - , fonts del departament d’Ana Mato reconeixen que no hi ha pressa per fer l’anàlisi que els correspon. " Hi ha altres prioritats; a més, l’informe és delicat i ens prendrem el temps necessari per fer-ho", apunten.

Però l’informe de Sanitat és fonamental, perquè la norma traça canvis importants en l’organització d’una prestació sanitària que, segons el Govern, seguirà a la cartera bàsica de serveis; i per tant finançada. La llei permetrà l’ avortament només en dos supòsits: violació o risc per a la salut física o psicològica de la dona, un diagnòstic que haurà de comptar amb l’aval de dos metges. El departament d’Ana Mato també ha d’analitzar els efectes que es permeti l’objecció de consciència de qualsevol professional sanitari cap a aquest tema; i no solament la d’aquells que participen de manera directa en la intervenció, com defineix ara la Llei de Salut Sexual i Reproductiva que el Govern derogarà.

Gádor Joya, presidenta de Dret a Viure, una de les organitzacions contràries a l’avortament amb més presència, reconeix s’han incrementat les seves activitats davant l’aturada de la llei. Es mostra molt crítica davant el silenci de l’Executiu sobre la norma, que considera, a més , "molt millorable" . " El Govern ha endarrerit molt la presentació de l’avantprojecte i ara l’ha guardat al calaix . No sabem quant estarà dormint el somni dels justos " , afirma . Joia explica que la seva organització està " orientant la pressió" cap a aquest retard . " Esperem que no s’aparqui , però poden fer-ho , o que la llei quedi encara més light" , diu .

Volen fer arribar el seu missatge als diputats . Per això han inaugurat una exposició a prop del Congrés , amb la qual volen informar " de la veritat de l’avortament" . "L’altre holocaust " , diuen . La mostra - fa un recorregut de l’embaràs i ofereix imatges de suposades intervencions - romandrà oberta durant tota la tramitació de la llei .

Per tractar d’evitar el silenci sobre aquest tema durant la campanya de les eleccions europees del pròxim 25 de maig, Dret a Viure ha tret Vota valors , una iniciativa en que difonen "els valors i principis que els partits que defensin el dret a la vida i la dignitat humana haurien de respectar " . A més d’anuncis i activitats, els promotors de la campanya han sol · licitat reunions amb els diferents grups .

També les organitzacions lligades a la Federació d’Associacions Familiars Catòliques a Europa ( Face ) , han posat en marxa una campanya que es diu Vota per la família , en què defensen que doni suport als candidats contraris a l’avortament , a l’educació sexual a les escoles o contra el matrimoni entre parelles del mateix sexe . Faran públics els noms d’aquells polítics que hagin donat suport a un manifest en què demanen que es "promoguin les polítiques favorables a les famílies". Una fórmula per donar pistes de a qui votar el 25 de maig . L’avortament , finalment , ha entrat en campanya .

e-mujeres -Elpaís

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: