Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
E-Igualtat : Breus

Els bancs hauran d’establir quotes de dones en els consells d’administració

dimecres 14 de maig de 2014

Els bancs hauran d'establir quotes de dones en els consells d'administració

Dels 99 membres dels consells d’administració dels set bancs de l’Ibex 35 , només 16 són dones , segons les dades de tancament de 2013 , inclosos en els informes de govern corporatiu de les entitats . Aviat , però, les entitats hauran de fixar quotes de dones a assolir en el seu màxim òrgan de govern , segons el projecte de reial decret que ha elaborat el Ministeri d’Economia i s’ha sotmès a consulta per desenvolupar la Llei d’ordenació Supervisió i Solvència de les entitats de crèdit .

Segons el projecte de reial decret , el comitè de nomenaments de cada banc haurà de " establir ( ... ) un objectiu de representació per al sexe menys representat en el consell d’administració i elaborar orientacions sobre com augmentar el nombre de persones del sexe menys representat amb vista a assolir aquest objectiu " .

El nou reglament desenvolupa un apartat introduït a la llei mitjançant una esmena del PSOE al Congrés que transaccionó amb el PP . Al seu torn , és la transposició d’una directiva europea que exigeix ​​establir aquesta quota com a objectiu per al " sexe menys representat" .

El sexe menys representat és el femení en totes les entitats . Amb dades de tancament de 2013 , al BBVA i el Banc Sabadell havia dues conselleres sobre un total de 14 ; a Bankia i Bankinter , una consellera de 10 ; al Banc Santander , 3 d’ 16 ; en el Popular , 3 de 17 , i en CaixaBank , 4 de 18 . El percentatge oscil · la entre el 10 % i el 22% en aquests casos .

Quan la nova regla entri en vigor , les entitats hauran de publicar l’objectiu de quota femenina , les orientacions per augmentar la seva representació i l’aplicació d’aquestes mesures .

Cada banc pot fixar la seva quota i no hi haurà una obligació immediata de complir-la , sinó de donar explicacions. Algunes entitats semblen donar-se per satisfetes amb la baixa representació de dones . A Bankia , on l’única consellera és Eva Castillo, l’entitat sosté que " si s’atén a la mitjana de les companyies que cotitzen a l’Ibex , Bankia es troba en l’entorn d’altres companyies que és del 10 %". "En conseqüència aquest nombre no és escàs" , conclou .

El reial decret fixarà també la quota de persones amb coneixements i experiència financera que hauran d’integrar el patronat de les fundacions bancàries . El mínim serà d’un cinquè per a totes les fundacions bancàries . Si la fundació té una participació del 30% o més en un banc , haurà de tenir almenys un terç. I si posseeixen més del 50% , almenys la meitat dels patrons hauran de tenir coneixements i experiència financera.

Veure en línia : El País

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: