Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
E-Igualtat : Breus

Els bancs hauran d’establir quotes de dones en els consells d’administració

dimecres 14 de maig de 2014

Els bancs hauran d'establir quotes de dones en els consells d'administració

Dels 99 membres dels consells d’administració dels set bancs de l’Ibex 35 , només 16 són dones , segons les dades de tancament de 2013 , inclosos en els informes de govern corporatiu de les entitats . Aviat , però, les entitats hauran de fixar quotes de dones a assolir en el seu màxim òrgan de govern , segons el projecte de reial decret que ha elaborat el Ministeri d’Economia i s’ha sotmès a consulta per desenvolupar la Llei d’ordenació Supervisió i Solvència de les entitats de crèdit .

Segons el projecte de reial decret , el comitè de nomenaments de cada banc haurà de " establir ( ... ) un objectiu de representació per al sexe menys representat en el consell d’administració i elaborar orientacions sobre com augmentar el nombre de persones del sexe menys representat amb vista a assolir aquest objectiu " .

El nou reglament desenvolupa un apartat introduït a la llei mitjançant una esmena del PSOE al Congrés que transaccionó amb el PP . Al seu torn , és la transposició d’una directiva europea que exigeix ​​establir aquesta quota com a objectiu per al " sexe menys representat" .

El sexe menys representat és el femení en totes les entitats . Amb dades de tancament de 2013 , al BBVA i el Banc Sabadell havia dues conselleres sobre un total de 14 ; a Bankia i Bankinter , una consellera de 10 ; al Banc Santander , 3 d’ 16 ; en el Popular , 3 de 17 , i en CaixaBank , 4 de 18 . El percentatge oscil · la entre el 10 % i el 22% en aquests casos .

Quan la nova regla entri en vigor , les entitats hauran de publicar l’objectiu de quota femenina , les orientacions per augmentar la seva representació i l’aplicació d’aquestes mesures .

Cada banc pot fixar la seva quota i no hi haurà una obligació immediata de complir-la , sinó de donar explicacions. Algunes entitats semblen donar-se per satisfetes amb la baixa representació de dones . A Bankia , on l’única consellera és Eva Castillo, l’entitat sosté que " si s’atén a la mitjana de les companyies que cotitzen a l’Ibex , Bankia es troba en l’entorn d’altres companyies que és del 10 %". "En conseqüència aquest nombre no és escàs" , conclou .

El reial decret fixarà també la quota de persones amb coneixements i experiència financera que hauran d’integrar el patronat de les fundacions bancàries . El mínim serà d’un cinquè per a totes les fundacions bancàries . Si la fundació té una participació del 30% o més en un banc , haurà de tenir almenys un terç. I si posseeixen més del 50% , almenys la meitat dels patrons hauran de tenir coneixements i experiència financera.

Veure en línia : El País

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: