Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Feminismes
Presentació del llibre R-EVOLUCIÓN

Els reptes del feminisme que sorgeix del #15M

dimecres 11 d'abril de 2012

Els reptes del feminisme que sorgeix del #15M

Ahir es va presentar a la ciutat invisible (Sants, Barcelona) el llibre R-EVOLUCIONANDO, a càrrec, entre d’altres de la coordinadora Joana G. Grenzner. L’ obra és fruït d’un treball col·lectiu (com no podia ser d’una altra manera), i recull les experiències de les acampades que van sorgir arran del moviment del #15M, però més enllà de les vivències personals, el llibre rastreja i profunditza sobre les raons i els reptes dels feminismes que sorgeixen d’aquest esperit (i experiències) revolucionàries de les feministes indignades

“El llibre és per tant la narració d’una lluita compartida que posa en el centre a les persones i, a partir d’aquest centre, treballa per una transformació profunda de la societat. Feministes radicals atacant en la seva arrel la desigualtat social”, tal i com es presenta en la portada.
Així les reflexions de fons resulten imprescindibles alhora de fer el panorama del feminisme actual. És un feminisme que sorgeix d’un moviment assembleari i en un context molt concret però que en gran part del seu ideari tornen i insisteixen sobre els grans greuges de les dones, per part de la societat, i sobretot en aquests temps de “misògina rampant”, segons va sorgir en la presentació de R-Evolucionando. ( Icaria, 2012)
Diàleg?

Una de les prioritats es fixa en “transversalitzar les propostes”, és a dir, està clar que “exigim sanitat pública, però hem de tenir clar que l’avortament no és una demanda hem hagut de pagar per exercir un dret”. L’avortament és, potser, una de les línies d’acció que pot portar a una acció conjunta entre les feministes indignades i altres grups “El procés no està enllestit amb aquest llibre, ara seria el moment de plantejar-nos una trobada amb organitzacions feministes, abans de la tardor, que és quan es portarà la reforma de l’avortament”, va dir una de les participants.

Un altre dels temes de preocupació i de reflexió és l’increment de la violència en la relació de l’Estat (o les Institucions) i la població. Però en primer lloc, l’onada misògina d’atac contra el dret de les dones, misogínia verbal d’Estat i de la Generalitat. “Som el 51% de la població, però hi ha temes que continuen sent minoritaris.”

La violència de les indignades, contra la violència de l’Estat. Hi ha una necessitat de debatre el què és i no és violència. S’ha de debatre perquè l’intent de deslegitimació passa per aquí .

Per part de l’Estat la més visible és la que es fa pels cossos de l’Estat. I la més invisible és una violència estructural, les retallades en sanitat, educació, això és violència, desprotegir a la població treballadora, el 25% d’atur o la invisibilització de la cura.

Hi ha violència a través de la inhibició de fer front al capitalisme, dels acomiadaments massius de les empreses amb beneficis econòmics (Telefònica), els sous dels banquers i la baixada als funcionaris.
La violència estructural va més enllà de tot això, s’està infiltrant en les persones a través de la cultura de la por. Es considera la precarietat com a inevitable. Mentre la nostra supervivència depèn de la supervivència de les altres.

I els atacs a les dones...

La Reforma Laboral afecta especialment a les dones que “ens trobem enmig d’una ofensiva molt forta i la recepta serà que tornem a casa i ens mengem la crisi, és a dir la feina extra”, un atac contra el drets de les dones que s’havien aconseguit a través de molts anys de lluita tal i com va recordar Grenzner: El nostre present té a veure amb el passat”, i com a dones hem aconseguit molt, “no hem d’oblidar que fa només trenta anys les dones podien ser acusades d’adulteri”.

El feminisme de les indignades és la prova de que aquest moviment no és només un discurs, aporta la creació de la xarxa com una manera de superar la visió mercantil de la vida. La crisi va més enllà de la part econòmica, la ciutadania no ha estat mai al centre del fonament del nostre sistema. “

El feminisme al centre del moviment 15M perquè és un canvi radical de les estructures econòmiques.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: