Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Violència de Gènere : Breus

Els serveis sanitaris van detectar el 2012 gairebé 12.000 casos de violència de gènere

dimecres 18 de desembre de 2013

Els serveis sanitaris van detectar el 2012 gairebé 12.000 casos de violència de gènere

Un total de 11.955 dones víctimes de violència de gènere van ser detectades el 2012 a través dels serveis sanitaris , especialment en Atenció Primària , segons les dades de l’informe anual de la Comissió de Violència de Gènere que aprovarà demà el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) .

Aquest informe , a què ha tingut accés Europa Press , s’elabora a partir de les dades remeses per totes les comunitats autònomes excepte Astúries i Catalunya al Ministeri de Sanitat , i mostra a més com les taxes més altes de maltractament detectats en l’àmbit sanitari s’han registrat en dones joves , especialment de 20 a 29 anys .

El maltractament físic és el detectat amb més freqüència i , de fet , un total de 6.550 dones van ser detectades per l’informe de lesions i 5.405 a través de la història clínica . A més , la parella actual és la més detectada com agressor principal.

L’informe mostra també com més d’un 5 per cent de tots els casos detectats eren dones maltractades en situació d’embaràs , 377 en Atenció Primària i 337 en l’especialitzada .

En relació amb la nacionalitat d’aquestes dones , entre el 62 i 65 per cent de les afectades són de nacionalitat espanyola . De la resta de nacionalitats , predominen les originàries de països de Sud-amèrica ( Equador, Perú , Bolívia i Colòmbia ) , així com les de Romania i el Marroc .

Per millorar la detecció de nous casos , el 2012 s’han format en matèria de violència de gènere un total de 9.133 professionals sanitaris , que van participar en 497 activitats formatives . La majoria d’aquests professionals eren metges (2.410 professionals) i personal d’Infermeria (2.265) .

Els autors de l’informe consideren necessari avançar en la millora de la recollida d’indicadors com la durada del maltractament (relacionat amb com es va avançant en la prevenció i detecció precoç ) i també respecte a indicadors relacionats amb els contextos de major vulnerabilitat, com embaràs i discapacitat .

De la mateixa manera, advoquen per treballar en la possibilitat de recollir indicadors sobre filles i fills dependents de les dones detectades com a cas de violència de gènere atesos "els importants impactes en la seva salut " ja que, segons recorden , fins ara la definició de cas en SNS contempla exclusivament a dones majors de 14 anys .

D’altra banda , el grup de Protocols i Guies d’actuació sanitària enfront de la violència de gènere i el Grup d’Aspectes Ètics i Legals , el 2013 han començat l’elaboració d’un Protocol Comú d’actuació sanitària davant la Mutilació Genital Femenina , en col · laboració amb persones expertes d’altres sectors ( forces i cossos de seguretat de l’estat , organitzacions civils , etcètera ) .

Durant 2014 , amb la col·laboració del grup d’Avaluació d’Actuacions se seguirà treballant en la millora de les eines per a la identificació de Bones Pràctiques i la seva difusió .

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: