Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere : Breus

Els trasllats de víctimes de maltractament que estan en cases d’acollida es tramitaran en 15 dies

dimarts 22 de juliol de 2014

Els trasllats de víctimes de maltractament que estan en cases d'acollida es tramitaran en 15 dies

En la Conferència Sectorial d’Igualtat celebrada aquest dilluns s’ha aprovat un protocol que agilitzarà els desplaçaments de les víctimes de violència de gènere i dels seus fills entre cases d’acollida de les diferents comunitats autònomes, si hi ha un perill notori per a la seguretat d’aquests.

D’aquesta manera, el trasllat d’una dona i dels seus fills d’una casa d’acollida a una altra pot resoldre en un període de 15 dies, o fins i tot en 24 hores, si hi ha un risc molt greu per a la seva seguretat.

La interconnexió entre comunitats i les pròpies cases d’acollides sobre la seva disponibilitat de places i dels recursos que ofereix permetrà, en un període molt breu, procedir al desplaçament.

Un trasllat que s’efectuarà, tal com ha anunciat la secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, sobre els principis de celeritat, seguretat i confidencialitat. A més, si la dona no compta amb recursos econòmics suficients, la comunitat d’origen s’encarregarà de les despeses del viatge.

S’obre l’opció que, tant la comunitat de la procedeix la dona com la comunitat de recepció, acordin el repartiment dels costos. La comunitat d’origen també assumirà la despesa que ocasionen els viatges de retorn per obligació del procés judicial o per causa justificada.

En aquest cas, per a la màxima seguretat, la comunitat afrontés també les despeses del viatge de tornada i d’allotjament.

Un cop finalitzada l’estada de la dona a la casa d’acollida, aquesta podrà decidir si fixa la seva residència a la comunitat que la va acollir, i la comunitat ha de posar a la seva disposició la informació sobre els seus recursos, i aplicarà els que li correspongui, tant a ella com als seus fills.

D’aquesta manera, s’aprova l’establiment d’una Xarxa Nacional de Centres d’Acollida i es produeix, amb paraules de Cambrer, "una millora substancial de la coordinació entre les diferents xarxes autonòmiques i la protecció i la seguretat de les víctimes i dels menors al seu càrrec ".

Aquest protocol ha estat signat per totes les comunitats autònomes excepte per Catalunya i el País Basc. Així com ha explicat Camarero, aquestes regions no han signat per "qüestions competencials", però ha assegurat que la cooperació amb elles "seguirà regida pels principis de solidaritat entre comunitats, perquè cap dona quedi sense protecció en tot el territori espanyol".

Veure en línia : El mundo /EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: