Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

Entre el fum

dimarts 24 de juliol de 2012

Entre el fum

El malaurat incendi que encara crema ha deixat imatges colpidores, però una de les que ha passat més desapercebuda entre les flames i el fum és de les esclaves sexuals de la Jonquera. Una fotografia que posa de rellevància l’explotació de les dones. La Jonquera surts als mapes internacionals precisament per ser la seu dels macroprostibuls, segons es va ressó fa uns dies el New York Times.

Si ’The New York Times’ ha posat aquests dies en el mapa a la localitat gironina de la Jonquera com a meca de la prostitució a Espanya, els seus habitants han aprofitat l’ocasió per reivindicar de nou un problema ja enquistat a la zona i contra el qual no hi ha ordenança ni autoritat que valgui.

L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez (CiU), admet que no és nova la situació que denuncia el rotatiu nord-americà, però fa una crida pública perquè es busquin solucions realistes al problema de la prostitució. I és que la ciutat que amb prou feines supera els 3.000 habitants ha fet tot el que estava a l’abast per eradicar el proxenetisme a la zona, és a dir, impulsar una ordenança municipal que multa tant a clients com a prostitutes. Tres anys després de la seva aprovació, la norma és foc d’encenalls: "No multem amb ànim recaptatori, sinó per dissuadir l’activitat", apunta l’alcaldessa Sònia Martínez, però al final no aconsegueixen ni una cosa ni l’altra, perquè els nostres clients recorren als serveis sexuals de pagament són gairebé íntegrament francesos i, o bé paguen al moment-una ínfima part d’ells-o bé s’obre un procés administratiu per cobrar la multa que no arriba a cap fi per no ser competents per sancionar en un altre país.

Així, les multes imposades en compliment de l’ordenança que prohibeix la prostitució a la localitat, unes 600 aproximadament, queden en paper mullat per la insolvència de la prostituta o l’origen estranger del client. El macroprostíbul Club Paradise, que obre al terme municipal de la Jonquera, atreu a nombrosos ciutadans de l’altre costat de la frontera, però l’activitat de les prostitutes s’estén pel polígon industrial de la localitat, que freqüenten els camioners en trànsit per la zona, i les carreteres principals com l’AP7 i la N-II.

La situació, denuncia l’alcaldessa, és especialment greu perquè "atempta contra la dignitat de la dona, que passa hores i hores a la carretera passant fred o sota el sol". La norma que vol impulsar el Govern per prohibir l’exercici de la prostitució a les carreteres de titularitat de la Generalitat només repercutirà en un desplaçament dels serveis de sexe de pagament a la carretera nacional, que depèn del Govern central.

Aqust reportatge publicat a ’The New York Times’ sosté que a Espanya, tot i la crisi econòmica, s’està vivint marcat augment de la prostitució. "Dones esclavitzades a Espanya per un boom en el turisme de bordell", arrenca l’article aparegut el passat 6 d’abril. Encara que es donen xifres generals, com que "el 39% dels homes espanyols" ha contractat en alguna ocasió els serveis d’una prostituta, el diari nord-americà es centra en la situació existent a la Jonquera, un poble de Girona fronterer amb França. Allà els periodistes van recollir diferents testimonis de prostitutes, que asseguren estar patint explotació sexual, i de treballadores del club Paradise que, amb 101 habitacions, és un dels més grans d’Europa.

Com explica el ’NYT’, a Espanya la prostitució és legal però no ho és el proxenetisme. Tot i que "de les 200.000-400.000 prostitutes que exerceixen a Espanya, un 90% està sent objecte de tràfic sexual", l’existència d’aquest ’mercadeig’ és molt complicada de demostrar. Els amos dels clubs, per exemple, afirmen que ells només fan d’intermediaris. És a dir, lloguen habitacions a les noies i tot el que passi allà dins, i els diners que guanyin, és cosa d’elles.

Per la seva banda, l’alcalde de Figueres (Girona), Santi Vila, ha criticat aquest dilluns que les activitats que concentren un gran nombre de persones i activitats a la Jonquera com la prostitució i la venda d’alcohol i tabac són "dinamita pura", al costat del incivisme, en èpoques d’onada de calor, sequera i alt risc d’incendi. En declaracions als mitjans des del centre de comandament avançat al parc de Bombers de Figueres, l’alcalde ha recordat que l’origen de l’incendi ha estat a la zona fronterera del Pertús, "on es concentra un tipus d’activitat que és l’origen de aquest tipus de desgràcies, com la compra massiva d’alcohol, de tabac, consum massiu de prostitució, concentració de molta població, pràctiques incíviques els 365 dies l’any. "Els incidents són continus i tenen en el seu origen actes incívics", ha explicat Vila, que l’ha exemplificat amb la possible causa de l’incendi per un llançament d’una burilla.

Unes associacions d’idees que van encendre el preisdent dela Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, qui no va amagar la seva indignació amb Vila a qui va titllar d’"irresponsable" per parlar "sense fonament".

"Els incidents són continus i tenen a l’origen actes incíviques", va explicar Vila al temps que ho exemplificava amb la possible causa de l’incendi per un llançament d’una burilla.
Per això demana més control perquè considera que "no pot ser que La Jonquera sigui un territori d’impunitat, on es concentren milers de persones cada dia, en nom que es fa negoci i es ven gran quantitat d’alcohol, tabac i prostitució".

Fonts: Diari de Girona, New York Times, El Mundo
Foto d’Eloi Barrera (@eloibcn)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: