Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Emprenedores

Entrevista a Esther Subias

Ambaixadora i mentora a Technovation Challenge Spain
dijous 9 de febrer de 2017

Entrevista a Esther Subias

Technovation Challenge és un programa d’emprenedoria per a noies d’entre 10 i 18 anys l’objectiu del qual és crear una app que resolgui un problema social relacionat amb la pobresa, el medi ambient, la pau, l’equitat, l’educació i la sanitat. Parlem amb Esther Subias, ambaixadora i mentora de Technovation Challenge Spain.

Es pot canviar el món a través de la tecnologia?
El món està canviant gràcies a la tecnologia. Per això és important que les dones s’empoderin digitalment. El mercat digital necessita perfils professionals. De fet, no hi ha atur en aquest sector. Tot i això, només el 10% de les dones que treballen a la UE són emprenedores. Nosaltres volem que hi hagi més presència de dones a l’emprenedoria digital.

Technovation presenta una interessant imbricació entre gènere, tecnologia i canvi social. Quina és la importància de què siguin noies joves les que liderin aquest canvi?
Els sis eixos de canvi social que planteja Technovation es basen en valors universals en què tothom creu: estan inspirats en els reptes per la sostenibilitat que plantegen les Nacions Unides. Nosaltres considerem rellevant sumar-nos a aquestes línies de treball. A més, aquests sis objectius funcionen com a eina de motivació per les noies joves.
Considerem rellevant que siguin noies joves les que liderin aquest canvi perquè són elles les que estan en condicions de transformar el món. Nosaltres volem ajudar-les a fer que s’empoderin amb la tecnologia, que és l’eina bàsica pel canvi en el present i el futur. De fet, un alt percentatge de les nenes que viuen l’experiència que brinda Technovation Challenge decideixen encaminar la seva carrera professional cap al sector tecnològic.

És un projecte destinat a dones. Per què?
A Catalunya hi ha moltíssim talent de dones, i nosaltres volem treballar en un entorn femení, on s’estableixin vincles de suport entre mentores i participants. La nostra intenció és deixar de banda la competitivitat i buscar el suport mutu.
A més, en un entorn amb tan poques emprenedores del sector tecnològic, resulta molt empoderador per a les noies veure que en dotze setmanes poden crear una app real. Creiem que és un projecte idoni per tal que les noies joves creguin més en elles mateixes.

A Technovation poseu èmfasi en el treball en equip. Quins valors aporta aquesta forma de treball al projecte?
Abans de finalitzar el projecte, idealment totes les nenes han de tenir unes mínimes nocions de programació. Tot i això, després cadascuna s’especialitza en allò que li agrada més. Algunes pensen el lema, altres dissenyen el logotip... Aquí a Catalunya la forma de treballar és especialment col·laborativa: els equips de treball no només col·laboren internament sinó també entre ells. No volem tant que els seus projectes guanyin sinó que l’app que desenvolupin sigui bona. L’experiència, llavors, té un gran valor, per això nosaltres creiem en la rellevància d’aquesta col·laboració al llarg de tot el procés.

És un projecte per noies d’arreu del món, quin paper juga la internacionalitat en ell? Com hi interacciona aquesta internacionalitat amb el caràcter local dels labs?
Durant el projecte els equips treballen localment, no necessàriament interactuen amb la resta d’equips internacionals. De vegades sí que existeix la interacció via xarxes, però això és un a més a més. De fet, un repte de futur és crear una plataforma digital on les nenes interactuïn vertaderament amb altres participants d’arreu del món.
El punt interessant que aporta la internacionalitat del projecte és la presa de consciència dels problemes i reptes de les diferents parts del món. Per exemple, hi havia un projecte africà basat en solucionar el problema de la manca d’aigua del poble. Per a les noies és tot un aprenentatge, i a més és molt inspirador conèixer tots aquests projectes. També ho és per a nosaltres, les mentores i els jutges, ja que com a tal avalues projectes d’altres zones i aprens molt de com funciona el món. Entens quines són les diferències entre una població d’aquí o de l’Àfrica, o les que hi ha entre les ciutats i els pobles.

Pots explicar alguna app destacada?
Una app que va quedar semifinalista mundialment és Cram Jam, destinada a solucionar el problema del fracàs escolar. Aquest és un exemple d’una app basada en un problema local, específic d’un territori, però que és escalable mundialment. Per tant, és important aquesta imbricació entre el caràcter local de les apps i la seva aplicació universal.

Vols enviar algun missatge a les dones emprenedores?
Technovation challenge necessita mentores, que siguin dones professionals. Busquem principalment perfils tecnològics però sobretot volem un esperit emprenedor que cregui en el projecte.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: