Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Emprenedores

Entrevista a Katerina Zalamova, fundadora i CEO de Crea Idea Lab

Crea Idea Lab es una start-up que fomenta l’emprenedoria
dijous 27 d'abril de 2017

 Entrevista a Katerina Zalamova, fundadora i CEO de Crea Idea Lab

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

¿Què és Crea Idea Lab?

Crea Idea Lab es un taller de idees.El presentem com a tal perquè en ell tractem les idees tangiblement, amb un procés artesanal de creació.

I com funciona?

Comencem detectant les necessitats del client, a partir d’un brainstorming conjunt. Per a nosaltres la solució arriba quan tenim clares les seves necessitats. És com el mètode científic: si tens ben definida la pregunta, la solució ja està confirmada d’alguna manera dins d’elles. Això és el que ens diferencia de molts negocis tradicionals. Nosaltres dediquem molt de temps a la definició de les preguntes, fet que ens obre moltes oportunitats en els mercats tecnològics moderns com les smart cities o el open data.
Al mercat tecnològic és molt important saber com utilitzaras la tecnologia, perquè si no comences definint bé el seu ús, no hi ha negoci després.
El meu perfil és tecnològic i m’interessen molt les smart cities com a forma d’apropar la tecnologia a la societat. Vull que les persones puguin ser educades per al seu ús i no per ser meres consumidores. És l’única manera perquè es faci un ús de la tecnologia més enllà del que els interessa a les grans marques comercials, i cada un es converteixi en productor d’oportunitats pròpies.

Pots posar algun exemple més concret d’algun projecte que apropi la tecnologia a les persones?

Aquest any hem treballat molt la domòtica* per a les cures. Crec que hi ha actualment una greu crisi pel que fa al lloc de la dona com a mare, el seu paper no està socialment reconegut i aquesta pateix una discriminació constant. Nosaltres hem creat un projecte que vol ajudar les mares en la cura de la casa, a partir de l’automatització de tasques de la llar. Aquesta tecnologia permet treure feina a moltes mares i també desposseir de la preocupació que tindrien en cas de contractar serveis de la llar, perquè la tecnologia, en ser artificial i no humana, t’assegura que la feina es farà de forma eficient.
Avui dia, la tecnologia no entra en la planificació d’un edifici, tan sols hi caben en ell les instal·lacions més bàsiques. Nosaltres estem promovent un concepte anomenat Micro City Building, amb el que volem que a la forma tradicional de planificar edificis se li afegeixin capes de tecnologia intel·ligent. Per exemple, volem automatitzar la gestió energètica de l’edifici de manera que permeti fer servir els electrodomèstics a baix consum, ja que la intel·ligència tecnològica permet posar-los en funcionament en les hores més barates. Amb aquest estalvi energètic, destruïm el mite de la tecnologia intel·ligent com una cosa que surt cara.

També volem incorporar l’agricultura urbana a les façanes dels nostres edificis, com a mètode d’aïllament tèrmic, fet que rebaixa el consum energètic de la calefacció. A més, permet fer menjar a les façanes dels edificis. La nostra idea és integrar totes aquestes ofertes de tecnologia intel·ligent en un sol concepte de manera que quan compris un pis ja la tinguis tota integrada.

Hem vist que teniu un projecte exclusiu per a mares, ¿en què consisteix?

Avui en dia hi ha molts fons d’inversió, però aquests no distingeixen per tipus d’emprenedor. Nosaltres vam decidir diferenciar dona i mares, i crear un projecte exclusiu per a elles. Jo vaig ser mare i em vaig dedicar 100% a això durant 5 anys, i sé molt bé el que suposa.
Vam voler que el projecte es basés en diverses formacions i tallers a dones mares, basats en la seva carrera professional, ja que les úniques opcions que jo coneixia eren activitats per nens o tallers sobre bellesa i salut. Creem espais de debat per compartir l’angoixa que suposa tallar la teva vida laboral i no saber com continuar, sobre els desitjos de realització personal de cadascuna, etc. A més, dividim les formacions en tres fases, d’acord amb les diverses fases hormonals que passen les mares els primers anys de la cura del fill. D’aquí va sortir un llibre sobre estratègies personals en format de receptes de cuina, que algun dia acabaré.

Hi ha poc finançament per a projectes liderats per dones. Què podem fer davant d’aquesta situació?

Com he dit, quan parlem de finançament, no s’estableix una diferenciació per projecte o per emprenedor, de manera que la competitivitat és molt dura. Si competeixes amb un projecte d’una marca gran tens molt a perdre. A això se suma la poca credibilitat que tenim les dones en l’àmbit tecnològic. En aquest sentit, les dones tenim una responsabilitat personal de guanyar la nostra batalles, quan més dones amb èxit hi hagi, més creïbles serem en aquests sectors. Per aixòés important que les dones ens donem suport entre nosaltres per crear estratègies personals per al nostre propi èxit.

P.-S.
*Conjunt de tècniques orientades a automatitzar un habitatge, que integren la tecnologia en els sistemes de seguretat, gestió energètica, benestar o comunicacions.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: