Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Es busquen dones per la Comissió [Europea]

dijous 17 de juliol de 2014

Es busquen dones per la Comissió [Europea]

La possibilitat que dos dels tres llocs més cobejats a la UE recaiguin en dones emmascara una realitat més amarga. La Comissió Europea, a la qual cada Estat membre aporta el seu representant, només compta de moment amb una candidata ferma: la ministra italiana d’Exteriors, Federica Mogherini, favorita per ocupar el lloc d’alta representant per a la Política Exterior, adscrit a la Comissió encara que amb autonomia de gestió. Si s’amplia el focus als noms que circulen de manera oficiosa, les coses no milloren: a penes sona una dona amb possibilitats i dues amb alguna opció. Una proporció mínima entre els 15 noms gairebé tancats, més de la meitat dels comissaris.

Avergonyits per aquest elenc de candidats a unes institucions que diuen promoure la igualtat de gènere, els caps visibles d’Europa-el proper president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, i el de l’Eurocambra, Martin Schulz-han advertit que l’Executiu comunitari no pot convertir-se en un club de filiació masculina. "El Parlament m’ha demanat que els traslladi que aquest és un obstacle per al vistiplau a la Comissió. Els he dit als líders que s’ho prenguin seriosament ", va explicar Schulz després de reunir amb els Vint.

La pressió és tal que Juncker utilitzeu aquest argument com a arma negociadora per decidir què cartera assigna a cada estat: qui presentin una dona tenen més possibilitats d’aconseguir una direcció general de pes, asseguren fonts diplomàtiques. A més de Mogherini, la dona que més sona és la belga Marianne Thyssen, eurodiputada conservadora flamenca integrada al PP europeu. Si el nomenament de Mogherini es desactivés, hauria cartes l’actual comissària d’Ajuda Humanitària, la búlgara Kristalina Georgieva, molt apreciada a Brussel · les. Encara que en el seu dia va ser triada per un Executiu conservador, els socialistes que avui governen el seu país podrien mantenir si optés a un bon lloc. En canvi, la sueca Cecilia Malmström, responsable d’Interior a la Comissió, perd opcions. On sí sonen dones-encara per decidir-és a Portugal. Aquesta opció elevaria la xifra a quatre, precisament la que fa servir l’Eurocambra.

Per donar visibilitat al problema, les comissàries van enviar la setmana passada una carta a Juncker perquè incorpori almenys a 10 dones, un terç del total. En aquesta Comissió han estat vuit (comptant a l’alta representant, Catherine Ashton) i, si res hi posa remei, el pes femení decaurà. "Vostè mereix un començament fulgurant i amb 10 comissàries en el seu equip ho aconseguirà", asseguren les dirigents en aquest text. Juncker corre el risc de veure com l’Europarlament li tomba al seu equip. "Estem disposats a rebutjar al col · legi de comissaris a la votació, a final d’octubre", adverteix Iratxe García, l’eurodiputada socialista que presideix la Comissió d’Igualtat de Gènere.

Veure en línia : El País

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: