Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
WomanLiderTic 2016
Therese Jamaa. "Si jo puc, tu pots. El talent de les dones ha d’estar en la revolució de les xarxes ".

És clar que pots!

Cronica #womanlidertic 2016
dilluns 28 de novembre de 2016

És clar que pots!

Totes les versions d'aquest article: [català] [català]

És clar que pots!

Therese Jamaa, és general Manager a GSMA i una veritable WomanLiderTIC, professional amb una àmplia, diversa, rica experiència en el sector de la tecnologia. És, sens dubte, líder, resilient, propera i referent per a molts professionals. És l’única ponent de la primera taula: "Si jo puc, tu pots. El talent de les dones ha d’estar en la revolució de les xarxes ".

"És clar que pots!"

Així comença la seva exposició Therese, que té una convicció que impacta. Es presenta com a dona nascuda al Líban, membre d’una família de ciutadans del món, lliures com electrons, amb unes reunions familiars que semblen una trobada a la torre de Babel. Therese està decidida a connectar amb el públic, gairebé exclusivament femení, de la jornada. Potser per això comença explicant el que és i el que vol ser, generant una intimitat palpable amb les gairebé 80 assistents a aquesta primera taula: balladora de flamenc, productora de vídeos, fan d’Édith Piaf ... va començar la seva carrera professional venent submarins; sempre va voler provar infinitat de coses i buscar l’equilibri entre la seva maternitat i la seva família i la seva vida professional. La mare de Therese va ser un dels seus models; i ella li deu el no oblidar d’on venim, el saber protegir les nostres famílies, agrair el que tenim, tenir la seguretat que no cal acomodar-se, i saber perseguir el que t’agrada, en l’àmbit personal i laboral.

En la vida professional, Therese ha après que cal saber adaptar-se al canvi, com quan, sent molt jove, va haver de canviar els seus plans i acceptar un treball relacionat amb la tecnologia en l’àmbit de la defensa o, més tard, anar a viure a Londres i continuar aprenent allà. Amb el temps va poder aconseguir el somni de viure a Barcelona, ​​perquè havia après a lluitar pel que volia, i sobretot a negociar en un món molt masculí.

El 2020 hi haurà 25 mil milions de dispositius connectats. La construcció d’una aliança de més de 200 entitats a Europa, en el marc de la Internet of Things, va ser un dels encàrrecs que menys volia emprendre inicialment, però que li ha demostrat que sempre pots incorporar el millor de tu la teva feina i aconseguir aportar la teva pròpia visió. Cal treballar; i l’important és poder gaudir i desenvolupar els projectes amb passió, destaca Therese.

La construcció de xarxes interpersonals

La construcció de les xarxes de suport és vital. I no només les tecnològiques, també les personals. El mentoring és molt important i Therese comparteix algunes experiències: el projecte actual "Girls in ICT" que convida a les filles dels treballadors a fer job-shadowing durant unes hores, perquè coneguin el món professional i s’empoderin. També el mentoring entre treballadors (un expert guia a un altre amb menys experiència).

Therese també recorda un projecte desenvolupat en una Jornada, que fomentava la connexió de les nenes amb les seves escoles, encara que aquestes hagin deixat d’assistir presencialment, de manera que podien seguir el currículum i continuar estudiant.

A Indonèsia, un altre projecte proporcionava una caixa amb recursos per muntar un negoci de promoció de la telecomunicació a nivell local (una idea de negoci basada en l’explotació de les xarxes personals de les dones), una iniciativa que va ser considerada una de les millors per la promoció de les microfinances a Àsia.

Comunicar i aprofitar les oportunitats en l’àrea de la tecnologia

D’acord amb Therese, per tenir una bona estratègia de negoci, l’important és comunicar, conèixer-se i donar-se a conèixer; deixar el telèfon a la bossa en els esdeveniments de networking i fer contactes.

D’acord amb les dades més recents, hi ha més de 900.000 nous llocs de treball en el món de la tecnologia digital; es tracta d’un ambient on no hi ha paritat de gènere, tot i que les dones som la meitat del planeta. Una altra dada interessant és que de les 101.000 persones visitants del MWC (Mobile World Congress), només un 20% són dones.

No obstant això, les coses estan canviant. A Catalunya el projecte Mschools possibilita que més de 24.000 joves participants, la meitat dels quals són nenes, desenvolupin aplicacions mòbils. Actualment s’està preparant la fira de ciència i tecnologia Yomo, en la qual s’oferiran tallers de robòtica, impressió 3D, drones, etc. als més joves.

Un altre projecte destacable és Women in Mobile, que l’any passat va celebrar una trobada durant la mateixa setmana que el MWC amb l’objectiu de posar en valor el talent femení i afavorir el networiing.

En conclusió, l’aposta de Therese és donar visibilitat a tot allò que les dones fem, construir una xarxa personal i professional i empoderar del nostre propi valor, a més d’aportar el valor humà a les nostres professions.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: