Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Salut : Breus

Espanya suspèn en educació sexual i salut sexual reproductiva

divendres 27 de setembre de 2013

Espanya suspèn en educació sexual i salut sexual reproductiva

El 70 % de les dones espanyoles en edat reproductiva utilitzen mètodes anticonceptius , però per al Govern els drets sexuals no tenen importància i , amb l’excusa de la crisi econòmica , ha paralitzat les estratègies de salut en aquest àmbit . Aquesta és la denúncia que fa la Federació de Planificació Federal Estatal ( FPFE ) basant-se en els resultats del Baròmetre de l’accés de les dones a la lliure elecció d’anticonceptius moderns en 10 països de la UE , que va ser presentat davant el Parlament Europeu el juny passat . Aquest baròmetre avalua les polítiques sobre drets sexuals i reproductius , l’educació sobre ells i sobre els diferents tipus d’anticonceptius , la formació dels professionals de la salut o les campanyes de sensibilització . El baròmetre recull dades d’Alemanya , Bulgària , Espanya , França , Itàlia , Lituània , Països Baixos , Polònia , República Txeca i Suècia .

" Suspenem en gairebé tot, especialment en educació sexual " , critica Luis Enrique Sánchez Acer , president de la FPFE . El baròmetre reflecteix com la paralització de l’estratègia de salut sexual i reproductiva s’ha traduït en un retrocés en l’accés als serveis a mètodes anticonceptius segurs i eficaços , en dificultats per entrar en els serveis de planificació o en la formació de professionals .

Ni sensibilització ni ajudes Així , Espanya suspèn en sensibilització amb un 25 % ( només queda per sobre de República Txeca, Itàlia i Lituània ) , en educació sexual amb un 25 , 6% (només supera Bulgària , República Txeca i Lituània ) i aprova raspat en educació i formació de professionals amb un 57 , 9% . En altres àmbits com l’apoderament de les dones , es queda en un raquític 22% , per sota de Lituània que obté un 30% . La conclusió a què arriba el baròmetre és que " les actuals mesures d’austeritat es perceben com el major obstacle per reduir els embarassos no planificats i per garantir l’accés de les dones a la lliure elecció d’anticonceptius moderns" .

A més , la FPFE adverteix de les "evidents desigualtats que hi ha a la prestació de serveis de salut sexual i reproductiva segons les comunitats autònomes" . Les més afectades són les dones més joves i pertanyents a col · lectius vulnerables i les majors odissees es produeixen en intentar aconseguir la píndola postcoital , que no està finançada en sis comunitats autònomes . En aquesta línia , el baròmetre considera deficients les campanyes de promoció sobre drets sexuals i reproductius , excepte per puntuals accions d’algunes comunitats autònomes , o l’educació en salut sexual , amb la desigual implantació segons el lloc . La llei de Salut Sexual i Reproductiva de 2010 preveu la inclusió de l’educació sexual en els currículums escolars , però "això ha quedat en via morta , i de fet els canvis previstos en la nova llei d’educació redueixen aquesta temàtica" , denuncia el president de la FPFE .

A tot això cal sumar el fet que , des del passat 1 d’agost, un total de vuit píndoles anticonceptives van deixar de ser finançades pel Sistema Nacional de Salut ( SNS ) afectant en total a un milió de dones . "A més , les usuàries denuncien la menor disponibilitat d’anticonceptius de barrera , de nous contraceptius hormonals o de l’anticoncepció d’ urgència" , denuncien des de l’ FPFE . "En aquesta situació de crisi per a tantes persones , si no hi ha finançament i garanties de dispensació es corre el risc d’un augment de les taxes d’embaràs no planificat i per tant d’interrupcions voluntàries de l’ embaràs" , conclou el president.

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: