Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits

Banners

Webs Locals

Agenda d’Esplugues [+]

Avui és: 23-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Esplugues se suma a la celebració del 22è aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants

dimarts 22 de novembre de 2011

Esplugues se suma a la celebració del 22è aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants

Els infants són un col·lectiu especialment vulnerable; no obstant això, sobre les seves espatlles descansa el nostre futur. Aquestes dues característiques intrínseques a la infància fan que sigui essencial protegir-la per tal d’assegurar que tots els nens i les nenes tinguin l’accés garantit a un ple desenvolupament físic, mental i social. És per aquesta raó que el 1959 les Nacions Unides van aprovar una Declaració dels Drets dels Nens i Nenes; primer moviment d’una iniciativa que va portar el 1989 a la signatura de la Convenció sobre els Drets dels Infants, un tractat internacional jurídicament vinculant, que obliga al seu compliment a tots els països que s’hi han adherit. El que a la pràctica vol dir gairebé tots els Estats del món.

Diumenge, 20 de novembre, es compleix el 22è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants; i és, normalment, la data en la qual es commemora aquesta fita. Esplugues vol demostrar el seu compromís afegint-se a la celebració; no obstant això, aquest any, amb motiu de les eleccions generals, aquesta es trasllada al dissabte 26.

Tanmateix, la festa no es limitarà a les activitats previstes per al dia 26, sinó que Esplugues té preparada una programació dedicada als drets de l’infant, que ocuparà tot el mes de novembre. Reivindicar i difondre aquests drets n’és l’objectiu principal. Per això, els nens i les nenes de totes les edats són els protagonistes de les activitats que s’han preparat.

Dissabte 26 serà el dia dedicat enguany a la declaració. Al matí, els actes tindran lloc al parc Pou d’en Fèlix, on a partir de migdia se succeiran diversos tallers: de cultura popular, de jocs tradicionals i de participació. Així mateix, també es procedirà a la lectura del manifest i a la narració de contes amb valors, on els personatges del contes tradicionals se surten del guió habitual de les seves peripècies per manifestar-se a favor dels seus drets com a infants.

A la tarda, l’activitat es traslladarà a l’Espai La Baronda (de 17 a 20 h). Allà hi trobarem les auques sobre els drets de l’infant de l’Escola Folch i Torres, el concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música i de la Coral El Cor de la Nit, així com una nova lectura del manifest.

La programació no s’acaba aquí, ja que els infants poden gaudir de diverses activitats relacionades al llarg de tot el mes. Contes a dojo, tallers, teatre i més coses.

Veure en línia : http://www.esplugues.cat

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: