Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Política
Inauguració dels cafès-tertúlies del Lobby europeu de dones - Plataforma catalana de suport

Ester Capella, "les dones més que conquerir drets, els hem esgarrapat"

dijous 17 d'octubre de 2013

Ester Capella, "les dones més que conquerir drets, els hem esgarrapat"

Ester Capella ha estat l’encarregada d’inaugurar els cafès-tertúlies que organitza el lobby internacional de dones a Catalunya. Senadora des del febrer per ERC i integrada dins el Grup Mixt, adscrita a la Comissió d’Igualtat “Les comissions al senat, tenen el recorregut que tenen”. Una comissió que només s’ha reunit quatre vegades en els gairebé dos anys que portem de legislatura.

La situació de les dones respecte als drets “que més que conquerir, els hem esgarrapat”, és de clara regressió en tots els fronts, aspectes, temes i ministeris. L’evidència es dóna en diversos nivells, en primer lloc només cal mirar les dotacions pressupostàries en els projectes de llei, i aleshores està clar el retrocés, el pas, els passos enrere als que estem assistint en drets de les dones i socials.

Segons Capella, assistim a un discurs aparentment d’igualtat, però l’aparença ni tan sols arriba a les formes, com ho justifica que la Ministra de Sanitat, serveis socials i igualtat no ha fet cap compareixença a la càmera alta.

La reforma de la llei de règim local, que també suposa un pas endavant en la destrucció dels drets de les dones, perquè deixa a les administracions locals (Ajuntaments) sense partides pressupostàries per prestar els serveis quan “és en l’àmbit local, en la proximitat on es fan les polítiques de gènere (assessorament, assistència, polítiques d’ocupació, escoles bressols)".

Així l’anunci de la reforma de la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, es tracta per la senadora “un veritable pas enrere”, en la defensa de la llibertat i del dret de les dones a decidir. Un anunci que ataca directament la llibertat individual i que indica un camí “cap a la pèrdua de drets”, que deixa a les dones en una situació similar a la de 1986 “si no d’abans”, a més, suposa la negació a l’accés universal dels mitjans anticonceptius. “Amb aquesta suposada contrarrefoma, el que fan és negar una realitat”, fa falta més formació i la creació d’una ciutadania amb poder de decisió, que és precisament l’objectiu contrari a la de la polèmica (i solitària) recent llei d’educació.

Malgrat tot, per a Capella, la postura del Vaticà“ha deixat descol•locat al Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

I sota el paraigües de la crisi, la retallada de drets i la piconadora parlamentària que ha permès aprovar lleis com la de la reforma laboral, d’especial greuge per a les dones, clarament discriminades especialment en el repartiment de les càrregues horàries.

Especialment greu és la modificació del Codi Penal, aprovada pel Consell de Ministres el passat 20 de setembre, que segons Capella contempla, entre d’altres supòsits, “la reducció de penes en determinats tipus d’agressió i la substitució de penes privatives de llibertat per la multa”, el que pot deixar a les dones víctimes de la violència de gènere en un grau d’indefensió.
També alerta de la desaparició en el llenguatge del terme “violència de gènere”.

En definitiva, juntament amb l’efectiva liquidació de la llei de la dependència, la societat assisteix a un desmantellament calculat dels drets de les dones.

Foto: La presidenta de la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, Rosa Mª Fernández Sansa i la Senadora per ERC, Ester Capella

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: