Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Cultura
Presentació del llibre ‘El fil dels dies (2009-2013) d’Eulàlia Lledó

Eulàlia Lledó, de carn, ossos i paper

divendres 27 de setembre de 2013

Eulàlia Lledó, de carn, ossos i paper

La darrera obra d’Eulàlia Lledóté a veure amb la vida, amb els petits detalls, com la cremallera de l’anorak o amb grans sensacions com el fet de sentir el pas del temps en la pell, o la pèrdua d’éssers estimats. Així és com s’ha definit la seva darrera obra ‘El fil dels dies’ a la presentació al Centre Bonnemaison “un llibre amb múltiples nivells de lectura” de relats curts, d’episodis, de “guspira, estructura de relat, veure, copsar, interpretar i de tot això, fer-ho sentir i valorar, un sentit posicionat. Alhora, un element de cohesió de construcció de l’autora de carn, ossos i paper”, segons ha relatat la filòloga Meri Torres.

La presentació s’ha fet al Centre Bonnemaison, en un ambient distès, agradable de primerenca tarda de tardor. Acompanyaren a l’autora en l’acte Dolores Juliano (antropòloga) i Meri Torres (titular universitària de filologia a la UAB). Potser continuació o complement de en la línia de flotación (2002-2008), uns apunts de la realitat quotidiana, un nou focus d’interpretació de la realitat més propera, més íntima fins i tot, però que ens defineix.

L’anàlisi va ser múltilple, efectivament des de la perspectiva antropològica, Dolores Juliano va assenyalar l’androcentrisme com l’eix d’aquest llibre, sense cap tema argumental, permet una lectura més solta, “una mena de quadern de camp”, de conductes que semblen casuals, però que responen a unes pautes socials, i més exactament del pes de la perspectiva androcèntrica, molt més subtil que el masclisme, i per tant, molt més perillós. Un androcentrisme que sovint “es disfressa de sentit de l’humor, sense entrar en el camp de la desvalorització i l’agressió” que és com es delata el masclisme.

Per a Juliano, el masclisme explícit ja no té cabuda públicament i aquest suposat silenci pot fer pensar que hem construït una societat més justa i igualitària, “però llibres com ‘el fil dels dies’ ens demostren que no perquè la mirada social continua essent profundament androcèntrica”. Perquè la conducta femenina necessita ser constantment justificada, “que és una manera de demanar permís”, i de com el racisme actual s’emmascara sota el respecte a la diversitat.

Suggerències de perspectives de la màgia del llenguatge, de la capacitat evocadora que es complementa amb l’aportació de Meri Torras, qui apuntà que la fórmula no confessada del llibre, de dietari (l’anterior, línia de flotación, portava el subtítol de dietario intermitente) també remet a la “idea de fer balanç, perquè els dietaris també són els llibres de comptabilitat de les cases.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: