Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Experts adverteixen del perill del ’princesisme’ a la violència de gènere

dimecres 15 de gener de 2014

Experts adverteixen del perill del 'princesisme' a la violència de gènere

(...)

Rols masclistes alimentats per contes - o pel·lícules - de princeses des de la més tendra infància van abonant amb el temps un terreny que pot resultar molt perillós. Noia que vol agradar i ser protegida pel noi fort i fins i tot agressiu i gelós - perquè si no, no et vol - són models encara presents entre els més joves.

" Poques vegades es pregunten els pares, davant el canvi de comportament d’una adolescent de 13 anys , per la seva activitat en línia" , ha indicat , per la seva banda, la psicòloga al Servei d’Atenció Psicològica a Filles i Fills de Dones Víctimes de Violència de Gènere , Laura Ocaña . La treballadora d’aquest programa subvencionat per l’Institut Andalús de la Dona ( IAM ) , ha advertit així de la violència de gènere que es desenvolupa a través de les xarxes socials , que moltes vegades passa desapercebuda pels pares a causa de la bretxa digital . " O fins i tot a la bretxa decisional " , ha citat , en referència al desinterès dels no nadius digitals per aquests sistemes de comunicació , "el que sol ser habitualment per por o per desinterès " . Per la seva experiència , "els menors saben manejar molt bé les xarxes socials , per exemple per bloquejar perfectament als seus pares , però no així la seva privacitat, ni tampoc fer front a problemes que en aquest sentit els puguin sorgir " , ha remarcat .

I és que precisament aquest any el congrés ha versat sobre L’impacte de les TIC en la violència contra les dones . D’aquesta manera , entre els ponents d’aquest dimarts ha estat també Jorge Coronado , cofundador de la consultoria de seguretat informàtica Quantika 14 . Ha parlat de nombrosos casos de joves que recorren als seus serveis després d’haver estat víctimes de pràctiques com el sexting ( difusió d’imatges de contingut eròtic o pornogràfic a través telefonia mòbil o internet per provocar o estimular altres ) o el grooming ( estratègies que empra adult per guanyar-se la confiança d’un menor a través d’internet amb l’objectiu d’obtenir concessions de tipus sexual ) . " De debò pot un creure que per tenir una contrasenya al mòbil està protegint la seva intimitat ? Però si és molt fàcil d’esbrinar : només cal mirar la grasita que deixen els dits ? " , Ha apuntat .

"S’estan implementant els rols masclistes a internet" , ha asseverat . En gran part a causa de que la privacitat està molt exposada . "Les xarxes socials permeten localitzar cada vegada que actualitzem el mòbil , ens hem parat a pensar què suposa això per a una possible víctima : el fet que el seu maltractador sàpiga exactament on és? " , Ha alertat . En aquest sentit , aquest expert en protecció de dades , ha donat alguns consells, especialment per als més joves , per protegir-se: canviar la contrasenya del router que ve per defecte , guardar les proves ( amb captures de pantalla ) , no accedir a xantatges i deixar constància que si el ciberassetjament persisteix es va a denunciar .

Font: Eldiario.es (Andalusia)

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: