Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 10-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Emprenedores

Falten 865 dones als Consells d’administració a Catalunya

dimecres 5 de juny de 2013

Falten 865 dones als Consells d'administració a Catalunya

Només el 29% de les grans empreses catalanes tenen dones en el seu consell d’administració, lluny de l’equilibri de gènere (40%) que recomanen el Codi de bon govern de les cotitzades i la Llei d’Igualtat.

Així es desprèn de l’estudi ’Presència de les dones en els consells d’administració d’empreses a Catalunya’, elaborat per l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i que ha presentat aquest dimarts a la Llotja de Mar el president l’ens cameral, Miquel Valls, la directora de l’Observatori, Anna Mercadé, i la seva presidenta Núria Laos, així com la regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila.

Segons l’estudi, els sectors amb menor presència femenina són la construcció i l’energia, on només una de cada cinc companyies incorporen a dones en aquests òrgans, i l’àmbit amb més representació és el dels serveis, tot i que en cap cas supera el 35 %.

Pel que fa al nombre de dones conselleres, la mitjana en el total d’empreses-que sumen 211.228 consellers-és d’un 24%, davant del 25% en les societats amb una participació de la Generalitat igual o superior al 50% i al 13% de les empreses amb més de 250 treballadors.

Segons l’estudi, els sectors de la construcció i l’energia són els que més dèficit de directives pateixen, ja que només una de cada cinc compta amb dones.http://www.eleconomista.es/cataluny...

El sector dels serveis és el que més presència femenina té, amb un 35%, segons l’estudi presentat per Carme Poveda, economista de la Cambra de Comerç. L’informe revela també que a mesura que augmenta la dimensió de la companyia ho fa també perfil el nombre de consellers, però la proporció de dones es redueix.

Núria Lao, presidenta de l’observatori, ha criticat que el procés de selecció de consellers és una autèntic "forat negre". En la mateixa línia, Anna Mercadé, directora de l’observatori ha criticat també aquest sistema de designació.

Durant la presentació, Miquel Valls, president de la Cambra de Barcelona, ha recordat un estudi de McKinsey, segons el qual les empreses amb més dones obtenen millors resultats. Ha afegit que aquestes són necessàries per a una economia en canvi, que requereix "lideratge col·lectiu".

El document també revela que les empreses amb dones en el seu consell redueixen el risc elevat de solvència comercial del 36% al 31%, dada que també està relacionat amb els sectors d’activitat amb més presència femenina.

"Des de la Cambra considerem que cal lideratge col·lectiu per afrontar els reptes de l’economia del segle XXI, i que les dones tenen un paper important", ha destacat Valls, que ha assenyalat que les companyies que les incorporen tenen millors resultats, i que les dones influencien el 80% de les decisions de compra en el món.

Vila ha reivindicat el talent de les dones, i ha lamentat que no es tradueixi en llocs de responsabilitat: "En moments com l’actual, no ens ho podem permetre ni com a societat ni com a país", ha afirmat, i ha cridat a concretar mesures per avançar en l’accés de les dones a l’àmbit directiu.

Fonts: ElPeriodico i Eleconomista

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: