Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Drets : Breus

Feministes bolivianes demanen ministeri de la Dona i una llei per a la unió homosexual

dijous 4 d'abril de 2013

Feministes bolivianes demanen ministeri de la Dona i una llei per a la unió homosexual

Organitzacions promotores dels drets femenins a Bolívia van demanar avui al president Evo Morales la creació d’un ministeri de la Dona i que es permeti a les dones formar parelles amb persones del mateix sexe i establir famílies.

Les organitzacions, agrupades en el col · lectiu "Coalició de Dones", van fer aquestes peticions en una trobada celebrada a La Paz per presentar l ’"Informe de la societat civil al Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW)" de Nacions Unides , ha constatat Efe.

L’informe destaca diversos avenços legislatius per evitar les formes de discriminació contra les dones i l’existència de bons assistencials de l’Estat a favor, però també qüestiona que no es destinin més recursos per a polítiques de desenvolupament i reclama noves normes per millorar la situació de la dona al país.

Entre les peticions, les organitzacions van plantejar la creació d’un ministeri de la Dona per coordinar les polítiques a favor de les dones i perquè creuen que l’Estat ha restat jerarquia a les entitats governamentals que tenen a veure amb els seus drets.

També demanen que s’adopti "una legislació que garanteixi el dret de les dones a formar parella amb persones del mateix sexe i formar família".

A més, que es fixi en 18 anys per a ambdós sexes l’edat mínima per contraure matrimoni, reformant el Codi de Família que fixa 16 anys per a homes i 14 per a dona si volen casar-se amb permís familiar.

Entre altres demandes, sol · liciten que es legisli l’ús indistint del cognom de la mare o el pare i s’elimini el prefix "de" per a dones casades que afegeixen el cognom del marit al seu nom.

Les organitzacions també demanen polítiques estructurals i sostingudes per combatre la "feminització de la pobresa" i millorar l’equitat en l’accés a la terra perquè, mentre un home de mitjana rep tres hectàrees, una dona es beneficia només una.

Entre les entitats que van participar en l’elaboració de l’informe estan Articulació de Dones per l’Equitat i la Igualtat, el Centre de Promoció de la Dona Gregoria Apaza, el centre d’Informació i Desenvolupament de la Dona.

L’informe va ser presentat en vigília d’una "cimera" del Govern, la Fiscalia, el poder judicial i la societat civil per coordinar l’aplicació d’una nova llei contra la violència masclista, una xacra que registra alts índexs al país andí.

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: