Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa, no tanca per vacances.

El concurs ja ha repartit dues fantàstiques Samsung Galaxy Tab, que es van emportar la Marta Palacios i la Beatriz Fernández en els sorteigs realitzats els passats 1 i 22 de juliol. Però encara queden 8.000 euros en premis que esperen guanyadores.

Des de Dones en Xarxa, us volem animar perquè aprofiteu aquests dies de descans per a realitzar els vostres vídeos i les vostres fotografies. Recordeu que, enguany, les possibilitats s’amplien, ja que podeu presentar treballs al voltant del tema Dones i TICs i Dones i Àmbit laboral.

Potser, durant la vostra escapada d’estiu, visiteu algun lloc emblemàtic per a les dones: la Maternitat d’Elna, el Jardí de Clara Campoamor, el Museu de Rosalía de Castro, la tomba de Simone de Beauvoir... O, simplement, passeu per davant d’un ciber-cafè, o demaneu indicacions a una dona policia... O realitzeu una video-conferència per Internet per contactar amb els vostres familiars i/o amistats, o trobeu un souvenir perfecte en una botiga regentada per una dona...

Les possibilitats són infinites. Però recordeu que les vostres obres han de reflectir explícitament el tema escollit.

Els objectius que volem assolir dins la categoria Dones i TICs i que us poden servir de referència per als vostres treballs són:

- Fomentar la creació de continguts digitals entre les dones

- Esperonar les dones perquè participin més activament a Internet i a les xarxes socials

- Visibilitzar les dones a Internet

- Reduir la fractura digital de gènere

- Fomentar l’ús d’Internet com un espai on promoure valors igualitaris i inclusius entre les i els joves

I els objectius de la categoria Dones i Àmbit laboral:

- Denunciar les desigualtats entre dones i homes en l’àmbit laboral

- Incentivar la formació i la incorporació de la dona al mercat laboral

- Fomentar l’auto-ocupació, l’emprenedoria i el lideratge femenins

- Posar de relleu la importància de la conciliació laboral/familiar/personal

- Aportar solucions amb perspectiva de gènere a l’actual crisi econòmica

I també posem a la vostra disposició un recull de recursos d’àudio, música, imatges i vídeo sota llicències Creative Commons, copyleft i/o royalty free, que us pot ajudar en la realització dels vostres treballs.

Ja sabeu, l’estiu és sinònim de Femitic! Consulteu les bases i participeu al concurs. Teniu temps fins el 30 de setembre.