Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Emprenedores : Breus

Fernández de la Vega advoca pel paper públic i de les dones per superar la crisi

divendres 2 de març de 2012

Fernández de la Vega advoca pel paper públic i de les dones per superar la crisi

L’ex vicepresidenta primera de Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha advocat a Sevilla pel paper de l’Estat i el públic i pel de la dona per fer front a la crisi econòmica i política.

Durant una conferència del cicle ’Dona i política’ organitzada per la Conferència d’Empresaris d’Andalusia (CEA), Fernández de la Vega ha considerat d ’"urgència" la recuperació de la confiança per part de la ciutadania cap als poders públics de l’Estat i el exercici de la política, ja que "la política és la carcassa del dret".

De la Vega ha defensat que només es pot "consolidar" el sistema de drets mitjançant la "confiança" i "lluitant contra la por" cap a la malaltia, la vellesa i l’ocupació que té la societat, cosa que només es pot fer des del públic.

"Debilitar el públic és debilitar la cohesió, la justícia i la igualtat", ha afirmat Fernández de la Vega, i ha defensat que l’Estat de Benestar "no és un luxe", ni "un refinament de l’abundància".

Segons l’ex vicepresidenta i membre del Consell d’Estat, la igualtat és "el motor" del desenvolupament econòmic i social tal com afirmen els indicadors de desenvolupament humà, i hi té un paper fonamental la dona després del "procés d’autoconsciència" que ha dut a terme.

En aquest sentit, ha instat les dones a "defensar el territori conquerit", recordant casos com el de Noruega, país que ha impulsat la presència paritària de les dones en els consells d’administració de les empreses des de 2002, quan tenien una representació del 7 per cent, amb una llei de quotes que, si bé ha estat "polèmica", ha aconseguit una presència del 44 per cent de les dones i ha situat el país nòrdic en el primer lloc en desenvolupament humà segons l’ONU.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència de la Junta d’Andalusia, Mar Moreno, ha presentat a la conferenciant i s’ha referit a ella com un "referent" per a les dones en la lluita per defensar els drets de les mateixes, com el cas de l’avortament, qualificant de "malson" el tornar a un debat que "crèiem al calaix de la història".

Veure en línia : Diario de Sevilla

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: