Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Drets : Breus

França estudia convertir l’avortament en un "dret ple"

dimarts 21 de gener de 2014

França estudia convertir l'avortament en un "dret ple"

"El dret a l’avortament ha de ser considerat un dret ple , no condicionat a qualsevol justificació que s’imposi a les dones ", ha subratllat Vallaud Belkacem , ministra dels Drets de les Dones , que va dir que "les dones han de tenir llibertat per escollir si volen portar o no fins al terme un embaràs " .

Els diputats francesos debaten avui sobre dues esmenes a la llei de l’avortament que pretenen convertir-lo en un dret per a les dones , no sotmès a supòsits per ser exercit , i una ampliació de les penes i multes per als que li posin obstacles .

Aquestes dues esmenes , presentades pel grup socialista , s’han integrat en un projecte de llei " Per la igualtat d’homes i dones" que serà sotmès a l’Assemblea , i que pretén entre altres coses afavorir que els pares- i no només les mares - prenguin permisos per tenir cura dels seus fills , imposar una remuneració no discriminatòria i quotes de dones en les empreses .

La Ministra dels Drets de les Dones , Najat Vallaud Belkacem , ha explicat en una entrevista a l’ emissora de ràdio " RTL " que el que es pretén amb les dues esmenes és en primer lloc "suprimir de la llei ( que data de 1975 ) la noció de desemparament com a condició d’accés a l’avortament " .

"El dret a l’avortament ha de ser considerat un dret ple , no condicionat a qualsevol justificació que s’imposi a les dones ", ha subratllat Vallaud Belkacem , que va dir que "les dones han de tenir llibertat per triar si volen portar o no fins el terme un embaràs " .

"Aquesta autonomia en l’elecció és molt important en un moment en que veiem al nostre entorn que les temptatives de regressió són molt presents . Ho veiem a Espanya però també en altres països europeus ", ha afegit .

En reacció a la manifestació d’ahir a París contra aquesta modificació legislativa , que segons els organitzadors va reunir 40.000 persones ( 16.000 segons la policia ) , la ministra i portaveu del Govern va assegurar que "la immensa majoria dels francesos donen suport completament el dret a l’avortament " i que" no hi ha risc de fractura de la societat francesa , és una evidència " .

L’altra esmena preveu una extensió de l’anomenat " delicte d’obstaculització " , perquè la difusió d’informació dissuasòria de l’avortament pot ser penada amb dos anys de presó i 30.000 euros de multa .

Més enllà de la qüestió de l’avortament , la proposició legislativa modifica el dispositiu dels permisos parentals , per permetre que sigui d’un any (enfront de sis mesos actualment ) si l’hi reparteixen a parts iguals entre el pare i la mare , amb una compensació que podrà arribar a 573 euros al mes .

En la mateixa línia, per a les famílies d’almenys dos fills es podran prendre un permís laboral de tres anys.

Font: dinamo.cl

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: