Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 13-11-2018
>
<
Novembre'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Violència de Gènere : Breus

Gairebé 700 dones han perdut la vida des que el 2003 van començar a ser comptabilitzats els casos de violència sexista

dimecres 16 d'octubre de 2013

Gairebé 700 dones han perdut la vida des que el 2003 van començar a ser comptabilitzats els casos de violència sexista

Cada vegada són més les dones que han sortit de la situació de violència de gènere que vivien , set de cada deu segons Blanca Hernández Oliver , delegada del Govern per a la Violència de Gènere . No obstant això , i encara que Espanya és un dels països més avançats d’Europa en la lluita contra aquesta xacra social , des que van començar a comptabilitzar-se en 2003 els casos 696 dones han perdut la vida a mans dels seus agressors , i 37 d’elles han estat assassinades des de gener fins avui mateix . Gairebé el 60% d’aquestes víctimes eren joves , ja que el 34,2% tenien entre 31 i 40 anys i el 23,7% , entre 21 i 30 anys . I també eren joves seus agressors , doncs encara que el 36% estaven entre els 41 i els 50 anys , gairebé el 40% tenien entre 20 i 40 .

Les conseqüències mortals de la violència de gènere són el final de les situacions més greus d’aquesta problemàtica , i les dades , ha explicat Hernández , « permeten enfocar millor les actuacions per resoldre » , tenen « una finalitat conscienciadora » per « ajudar a trencar el silenci còmplice dels maltractaments »i que les dones víctimes puguin« començar a construir una vida diferent » .

Tanmateix, la percepció que la joventut no té un concepte molt clar de la violència masclista i els casos d’assetjament que es produeixen entre adolescents ha motivat a la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere a iniciar tres estudis per definir noves estratègies , un sobre l’anomenat ciberassetjament , un altre sobre com percep la joventut aquest tipus d’actes violents i un més sobre universitat i violència de gènere perquè, ha assenyalat Hernández , « els joves recuperen o reprodueixen rols sexistes que crèiem que estaven desapareixent » i , a més , « el 20 % dels alumnes dels instituts justifiquen la violència com a reacció a una agressió » .

Blanca Hernández ha participat aquest dimarts en la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural organitzada per la Federació que presideix Joana Borrego , Femur , amb el lema ’ Tots contra la violència ’ . A través d’un esmorzar amb els mitjans de comunicació que ha comptat també amb el fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Segòvia , Antonio Silva , la iniciativa ha posat de relleu dos aspectes fonamentals , que les noves tecnologies són una eina imprescindible per eradicar la violència de gènere a Espanya i que , malgrat els avenços i dels recursos disponibles , segueixen existint dificultats perquè les dones denunciïn .

(...)

Veure en línia : El Norte de Castilla

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: