El festival de fotografia i video Femitic va arribar al seu punt àlgid amb el lliurament de premis. Per primer cop el festival va ser retransmès per streming al món virtual de Catalunya a Second Life, pel nostre canal de Bambuser, i a l’Auditori Teresa Pàmies en la presència física, en la quarta edició .

El primer premi de la nit va ser per a la categoria de Fotografia en l’àmbit de dones i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que va ser per Entre totes, ho farem tot d’Andrea Vallès, un guardó que va lliurar la directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada qui va posar l’accent en què la “xarxa reivindica la manera de fer de les dones en tota la seva riquesa” i Lidia Arroyo, membre de la Junta.
A més, en aquesta categoria el jurat va decidir fer una menció especial per a Núria Martínez per la fotografia, Pensament Lliure.

El premi al millor vídeo de Dones i la temàtica TIC, va ser per la composició de Glasz Decuir, Paulina India i Isis Towton, la rateta, la ratolina i un gatet de pacotilla, un vídeo enregistrat en temps real en el món virtual Second Life. Tres dones anònimes amb els seus avatars, han creat els escenaris i personatges per després interpretar la machinima, que es com es coneix a les pel·lícules creades virtualment en Internet.

I la menció especial del jurat va ser per a Irene Serrat per la seva peça‘Dones en Xarxa’
Pujaren a l’escenari per lliurar aquest guardó, l’alcaldessa de Santa Coloma la sra. Núria Parlón qui va animar a les dones a treballar per la igualtat i la membre del jurat, Laia Pajuelo.

La fotografia de dones i àmbit laboral va ser per Irene Serrat i la seva obra “Peixatera”, presentada per Krme Freixa periodista i escriptora “ens ensenyen a veure que les dones són les artífexs d’un passat, un present i un futur”, i Eva Ferrer, membre de la junta.

El darrer premi de la nit va ser per la categoria de dones i àmbit laboral en el suport de vídeo, que va ser per Eva Durán i el seu vídeo “Vull ser mecànic”, la menció especial del jurat va ser per a “sense
títol”
de
 Laura 
Menéndez. La directora, representant de CIMA, Marta Figueras i la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Moraleda.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la presidenta de Dones en Xarxa, Lourdes Muñoz, que va agrair ales Institucions, entitats, jurat, equip tècnic, junta i participants. Va remarcar l’objectiu de Femitic, que hi hagin més continguts de les dones a la xarxa “si no, la gent no les trobarà”, i per això cal l’accés lliure. Impulsem a les dones com a creadores, no només receptores, l’aparició de la web 2.0 facilita això, internet esdevé un gran instrument. I les dones hem estat el sector més invisibilitzat.

Les fotos de la Gala, al flickr

Des d’aquí no podem estar-nos d’animar-vos a participar en l’edició de 2013. Comenceu a pensar!!