Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
#womanlidertic

Homes i dones fan un ús de Internet per "expectatives i restriccions socials", segons un estudi

dimarts 23 d'octubre de 2012

Homes i dones fan un ús de Internet per "expectatives i restriccions socials", segons un estudi

Els homes i les dones fan un ús de Internet per "un conjunt d’expectatives i restriccions socials", més que per lliure elecció, d’acord amb el dossier ’Gènere i ús de les TIC’, publicat al número 92 de la revista ’Telos’ de la Fundació Telefónica.

El treball, que ha estat coordinat per la catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid Cecilia Castaño, constata l’existència d’una "bretxa digital de gènere" en l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Així, en un primer apartat, analitza aquesta bretxa en l’ús que fan els adolescents de la xarxa, que en funció de si són noies o nois accedeixen més a xarxes socials o jocs, respectivament.


A més, el dossier valora si les TIC serveixen per defensar els drets de les dones, pel que recorre al cas de la blocosfera cubana ia la mobilització social a favor de la legislació contra la violència de gènere a través d’Internet, així com l’escassa presència de les dones en la creació de les TIC.

Per entendre les diferències i la desigualtat en els usos d’Internet entre tots dos sexes, ens ajuda el concepte de gènere com a construcció social que assigna diferents rols i pautes de conducta a les dones i als homes. El gènere constitueix un conjunt de dimensions relacionals que desborden les diferències purament biològiques-sexe masculí o femení-i abasten els rols mutus, és a dir, dels homes respecte a les dones i d’aquestes respecte als homes. Aquests rols i relacions influeixen i determinen els nostres desitjos i expectatives, per exemple en l’elecció d’estudis o carrera, d’ocupació, d’oci i ús del temps.


El gènere determina igualment diferències en termes de responsabilitats, barreres i oportunitats d’unes i altres al llarg del cicle vital, de manera que les diferències d’ús d’Internet entre dones i homes no poden considerar-se un mer resultat de la lliure elecció dels individus , sinó que més aviat dependrien de tot un conjunt d’expectatives i restriccions socials.

Font: Europa Press i Dossier Genero y uso de las TIC

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: