Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

HRW insta Iemen a contemplar mesures de protecció a la dona

dimecres 18 de setembre de 2013

HRW insta Iemen a contemplar mesures de protecció a la dona

L’ONG Human Rights Watch ha instat aquest dimarts a les autoritats del Iemen a defensar els drets de les dones assegurant-se que la seva Constitució contempli mesures de protecció per a aquest col · lectiu , en una carta adreçada al president del Grup de Treball pels Drets i les Llibertats inclòs en la seva Conferència Nacional.

La Conferència Nacional va començar el passat 19 de març, enmig de fortes crítiques al procés de transició política iniciat al novembre de 2011 i d’una gran inseguretat que va deixar diverses víctimes mortals a les províncies meridionals . El seu principal objectiu és que els iemenites arribin a un acord inclusiu per redactar una Constitució , que hauria d’estar a punt aquest any , i donar lloc a la celebració d’eleccions presidencials i legislatives en 2014 .

D’aquesta trobada nacional s’espera també una resposta consensuada a les aspiracions secessionistes de les províncies meridionals , a la reparació de les víctimes de la guerra de Saada ( 2004 ) , als drets de les dones ia les reformes governamentals per combatre la corrupció .

"No és cap exageració dir que el futur de les dones i les nenes iemenites dependrà dels esforços realitzats pel Grup de Treball pels Drets i les Llibertats en nom dels seus drets" , ha declarat la investigadora per al Pròxim Orient i Àfrica del Nord de HRW , Rothna Begum .

"Aquesta és una oportunitat històrica perquè Iemen acabi amb la profunda discriminació arrelada contra les dones , tant en la llei com en la pràctica " , ha afegit Begum .

DISCRIMINACIONS EN TOTS ELS ASPECTES DE LA VIDA

Segons l’ONG , les dones iemenites són víctimes de discriminacions severes en tots els aspectes de la seva vida . Les dones no poden casar-se sense el permís dels seus guardians masculins , no tenen drets igualitaris davant el divorci , l’herència o la custòdia dels nens . Així mateix , la manca de protecció legal deixa a les dones exposades a la violència sexual i domèstica i el país té un dels nivells més alts del món de matrimonis infantils .

HRW ha afirmat que la nova Constitució iemenita hauria de tenir disposicions clares i explícites per garantir la plena igualtat de les dones davant la llei d’acord amb els tractats i les lleis internacionals .

L’ONG ha recomanat també que la nova Carta Magna prohibeixi la discriminació en funció del sexe , gènere , estat civil , l’embaràs i d’altres atributs específics de cada gènere , així com qualsevol altre tipus de discriminació

(...)

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: