Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Human Rights Watch denuncia els abusos del règim siri contra les dones en el marc de la repressió

dimarts 25 de juny de 2013

Human Rights Watch denuncia els abusos del règim siri contra les dones en el marc de la repressió

L’ONG Human Rights Watch ha denunciat ahir els abusos comesos per les forces militars i governamentals sirianes contra dones opositores i contra familiars i veïnes d’activistes de l’oposició i combatents sirians.

En alguns casos, les han torturat i sotmès a abusos sexuals, assegura el grup. L’organització ha entrevistat a deu dones sirianes que van ser detingudes per les milícies progovernamentals, també conegudes com «shabih», per haver participat en activitats contra el Govern o dels seus familiars. Almenys vuit d’elles han assegurat que les forces del president, Bashar al-Assad, havien abusat d’elles o les havien torturat durant el període en què van estar arrestades.

Els abusos incloïen, segons el comunicat divulgat per HRW, descàrregues elèctriques, sotmetre-les a situacions d’estrès i la utilització de barres de metall, cables i porres per colpejar i torturar. Així mateix, l’ONG ha subratllat que les vuit dones havien estat detingudes per participar en manifestacions pacífiques, elaborar cartells a favor de l’oposició, proporcionar ajuda humanitària i atenció mèdica a les persones afectades pel conflicte armat, facilitar el trasllat de desertors de l’Exèrcit sirià i assistir als desplaçats sirians.

En dues ocasions, segons l’ONG, les dones han indicat que agents de les forces de seguretat les van violar quan es trobaven detingudes al Centre Militar d’Intel · ligència de Tartus (oest) ia la Divisió d’Intel · ligència de la Força Aèria en Mezze, Damasc .

A part, HRW també ha entrevistat a dues dones que van ser detingudes i cinc que van patir abusos físics a les mans de les forces del règim, «simplement» pel presumpte vincle que mantenien els seus familiars o veïns amb l’oposició siriana.

«Més enllà dels tirotejos diaris, les dones han estat una veu poderosa de l’oposició en els llogarets i pobles de tota Síria», ha declarat la directora de HRW per als drets de les dones, Liesl Gerntholtz. «En resposta, el Govern sirià està castigant les dones per fer lliurament d’ajuda humanitària, participar en protestes i donar suport a l’oposició», ha prosseguit.

Font: ABC

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: