Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Igualtat i alternabilidad per a dones a Guatemala

dijous 5 de setembre de 2013

Igualtat i alternabilidad per a dones a Guatemala

Tots els éssers humans som lliures i iguals en dignitat i drets . Homes i dones tenim iguals oportunitats i responsabilitats . Aquests són alguns dels continguts de l’article 4 de la Constitució Política de la República de Guatemala . No obstant això , en la realitat , ni som tan iguals ni tenim les mateixes oportunitats , el que contravé la norma constitucional .

Un exemple patent d’aquesta iniquitat és fàcilment comprovable en les formes de representació política . Segons dades de Convergència Cívic Política de Dones , en 30 anys hem avançat un 5% en la presència de la dona en el Congrés , el que implica que necessitaríem 224 anys per assolir la paritat . És oportú abordar aquest tema ara que de nou hi ha possibilitat de discutir les reformes a la Llei Electoral i de Partits Polítics .

En un document sobre la proposta d’aquesta reforma , la Convergència Ciutadana de Dones i l’Associació Política de Dones maies Moloj fan una sèrie de reflexions en relació amb les condicions de desigualtat en l’accés al poder . Des de fa més de dues dècades s’han impulsat les propostes per incorporar normes especials que facin efectiu el principi d’igualtat entre dones i homes , i entre els diversos pobles del país .

L’agost del 2009 , 10 diputades de diferents partits polítics van presentar la iniciativa de llei 4088 per reformar l’article 212 de la llei esmentada , la qual va rebre dictamen favorable dos anys més tard . La iniciativa es basa en la proposta elaborada i presentada el 2007 a ​​la Comissió de la Dona del Congrés per les entitats esmentades , a les quals es van sumar altres organitzacions i contempla els següents aspectes : els fulls de postulació a càrrecs d’elecció popular han d’incloure en forma igualitària a dones indígenes i ladines o mestisses i homes indígenes i ladinos o mestissos , en forma proporcional a la composició del districte electoral corresponent , d’acord amb les dades del darrer cens nacional de població .

L’ordre de postulació ha d’alternar entre dona i home , de manera que a una posició ocupada per una dona , seguiu la posició ocupada per un home , o viceversa , i així successivament , perquè la participació sigui igualitària pel que fa al nombre i posició en les caselles .

Font: Periodistas-es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: