Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional

Igualtat, Objectiu del Mil·lenni lluny d’asolir

dilluns 20 d'agost de 2012

Igualtat, Objectiu del Mil·lenni lluny d'asolir

El gènere es refereix als rols que s’assignen a les persones pel fet de ser homes o dones i aquests rols són resultat, principalment, d’un procés social i cultural.

Els homes i les dones tenim capacitats semblants la diferència primordial és simplement física. No obstant això, moltes vegades, a través de les expectatives que la societat té per a nosaltres, s’obren o tanquen oportunitats de desenvolupament.

L’equitat de gènere es refereix a la distribució de drets i obligacions, sense que hi hagi limitacions pel simple fet de pertànyer a un o altre gènere.

Sustentar els drets i obligacions independentment del gènere i respectar les diferència individuals, seria el més just i equitatiu, en lloc d’assignar rols amb base en el sexe.

No obstant això, les tradicions influeixen en la forma d’educar tant a uns com a altres, que donen per resultat inequitat i violència, que han crescut fins a esdevenir un fenomen universal i un problema de salut pública, que han donat com a resultat grans desigualtats entre ambdós en relació a l’exercici dels seus drets.

Per combatre això i construir una igualtat, es requereix d’una consciència i compromís de totes i tots. La igualtat de gènere s’aconsegueix quan homes i dones tenen el mateix poder per construir la societat: quan els dos tenen els mateixos drets i responsabilitats en tots els aspectes de la vida.

Com a resultat de l’aprovació i adopció de diversos instruments internacionals per eliminar la desigualtat existent i discriminació per raons de gènere, es va aprovar la Llei General per a la Igualtat entre Dones i Homes, que té per objecte regular i garantir la igualtat, a més de proposar els mecanismes institucionals cap al compliment d’aquesta en els àmbits públics i privats.

Així mateix, aquest instrument jurídic busca establir les bases per al disseny d’una política nacional en matèria d’igualtat entre els gèneres, on les institucions de l’administració pública duguin a terme accions per assolir-la.

Però el gran treball realitzat, ja que aquesta meta estigui prevista dins dels Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni, en la realitat és molt difícil, per no dir impossible, que es abast per a l’any 2015, tot i els avenços, l’esforç i la tasca que dia a dia realitzen homes i dones per aconseguir escurçar la bretxa que separa els dos gèneres.

Encara aconseguir porti més temps que l’establert per l’ONU, és segur que sempre hi haurà dones que continuïn treballant en aconseguir acords i lleis que permetin conscienciar a la societat que la igualtat beneficia a tots per igual.

Font: El Sol de México

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: