Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Opinadores

Igualtat sense llei

dissabte 4 de juliol de 2015

Igualtat sense llei

És ben sabut que les feministes tradicionalment han criticat el dret com un instrument d’opressió de les dones i han qüestionat fortament al subjecte suposadament universal i neutral del dret que ha deixat fora les demandes i protecció dels drets de les dones. Això ha conduït a vegades ha dubtar sobre la capacitat del dret de transformar la realitat i de traduir legalment les demandes polítiques de les dones, millorant les seves vides.

Això ens porta a examinar i pensar sobre les nostres lleis d’igualtat, que han nascut per protegir un concepte d’igualtat que no existeix, no ho aborden. Com va dir Encarna Bodelón, professora de Filosofia del Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en temes de gènere, en la inauguració d’un curs d’estiu a la universitat del País basc, les lleis d’igualtat aprovades a Europa, així com la Llei Orgànica espanyola, tenen origen en la legislació antidiscriminació, "s’ha entès com un problema de discriminació entre persones" va afirmar.

Si ens endinsem en les lleis autonòmiques, veiem que no disposen de mecanismes de sanció i per tant les converteixen en "soft law". Les lleis valencianes o les balears són les menys igualitàries ja que pretenen solucionar els problemes d’igualtat portant la dona al mateix concepte abstracte que l’home, quan això insinua que les dones no prenen part en la vida laboral i política per que elles no volen, igual que entrar en diferents models laborals.

Les dades no són molt esperançadors i els Plans d’Empresa per a la igualtat encara menys. A més amb el Govern conservador actual, han desmuntat aquests sistemes amb menys pressupost al•legant la crisi econòmica i altres polítiques neo liberals. Les dones troben múltiples dificultats a l’hora d’exercir els seus drets en relació a la maternitat i a la distribució de la jornada. No obstant això, en aquells casos en què un home és el demandant, el 46% dels casos són per assetjament sexual. No perquè aquest home hagi estat assetjat, sinó perquè interposa un recurs després d’haver estat acomiadat per exercir-lo. Com bé va analitzar el grup de recerca de Bodelón, el propi llenguatge dels Plans d’Empresa és masclista i els sistemes d’avaluació són massa genèrics per donar-te un bon diagnosi del grau d’igualtat que té el teu equip.

De moment l’únic que podem fer és legislar més i millor. Una bona manera de començar és revisar lleis autonòmiques una a una i aplicar per exemple sancions administratives per a aquells que vulnerin la llei, com es fa amb altres sectors, com el transit, i premis per als que impulsin la igualtat efectiva.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: