Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Feminismes : Breus

Institut Català de les Dones distingeix quatre recerques de batxillerat per la seva aportació al coneixement des de la perspectiva de gènere

divendres 23 de juny de 2017

Institut Català de les Dones distingeix quatre recerques de batxillerat per la seva aportació al coneixement des de la perspectiva de gènere

Acte de lliurament dels guardons del Premi UVic-Institut Català de les Dones

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lliurat aquest vespre el Premi Universitat de Vic-Institut Català de les Dones en el marc dels guardons anuals que atorga aquesta universitat als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. L’acte ha estat presidit per la Secretària general de la UVic-UCC, Àngels Crusellas.

L’objectiu de l’ICD amb aquest premi és fomentar entre l’alumnat de batxillerat els treballs de recerca sobre perspectiva de gènere, les aportacions de les dones al món dels sabers, la prevenció de violències masclistes i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. En l’acte de lliurament, la presidenta de l’ICD ha manifestat que “des de l’ICD considerem que és clau incorporar a la docència tots els referents culturals i històrics de l’entorn i reconèixer en els currículums la perspectiva de gènere i de les dones i el lideratge femení que hi ha hagut en totes les àrees del coneixement i que ha romàs ocult. Aquest és un premi que aposta clarament per la coeducació”.

En aquesta 19º edició dels Premis s’han rebut un total de 148 treballs, 30 dels quals han optat al Premi de l’ICD. D’aquests, el Jurat ha seleccionat les següents quatre recerques:

Dos primers premis

Oblit és nom de dona, d’Anna Pladevall Oroz, de l’IES Màrius Torres, de Lleida. La recerca posa en valor les creacions culturals de les dones i el seu univers simbòlic tot apropant-se a quatre figures clau del món literari lleidatà amb una carrera literària important però no reconeguda.

Help me, Mario! de Montserrat Cabero Navarro, de l’IES Vedruna-Palamós, de Palamós (Girona). Reflexió en relació amb els estereotips de gènere en el context dels videojocs. La presència de les dones en aquest àmbit ha evolucionat però moltes noies s’hi han sentit rebutjades o assetjades.

Dos segons premis

Misogínia del segle XXI: noves formes, antics costums, de Núria Vidal Domingo, de l’IES Guindàvols, de Lleida. El treball demostra que la misogínia encara és molt vigent als nostres dies. El treball se centra en l’estudi dels atacs misògins contra les dones que es dediquen a la política.

Els homes no ploren. Rols i estereotips de gènere, d’Amanda Garcia Cernadas, de l’IES Sant Miquel dels Sants, de Vic. Aquesta recerca aborda el pes dels rols i dels estereotips de gènere en els i les adolescents. Tant nois com noies estan pressionats per seguir les pautes de comportament de gènere preestablertes.

La dotació econòmica total del Premi UVic-Institut Català de les Dones és de 1.500 euros a repartir a parts iguals entre les persones integrants del grup, si la investigació premiada és un treball col·lectiu, i entre les recerques guanyadores.

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: