Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
#womanlidertic

"Internet és una bona eina per compartir el que trobem que no està bé o no és just, en tots els àmbits de la nostra societat"

dimarts 15 de setembre de 2009

"Internet és una bona eina per compartir el que trobem que no està bé o no és just, en tots els àmbits de la nostra societat"

Bel Llodrà és la coordinadora de l’àrea de cibersocietat i cap de projectes de la Fundació IBIT, co-comisària de l’exposició “Identitat Digital, i tu qui ets a Internet”? Des de l’any 2003 anota les idees relacionades amb els temes que treballa i investiga en aquest blog: “Identitat i reputació Digital”. Coautora del llibre "Visibilidad. Cómo gestionar la reputación en Internet". Abans del decliu puntocom va treballar a en.red.ando a Barcelona (2000) i va viure l’explosió puntocom al bellmig d’una startup desapareguda alehores a Madrid anomenada aexonet (2001), que portava projectes com 1001musicas.com, flamencoflamenco.com o todocuba.com.

Formada en publicitat i relacions públiques (UAB, 1996) i en turisme (UIB, 1998), es va especialitzar en tecnologies de la informació i les comunicacions aplicades a la comunicació empresarial (UPF, 2001) i va aprofundir en els canvis de paradigma de comunicació amb el master i doctorat internacional multidisciplinar de la Societat de la Informació i el Coneixement (UOC, 2005).

Què creus que com a dona professional pots aportar a d’altres dones que puguin fixar-se en tu?

Autoexigència. A vegades m’han dit que som massa perfeccionista, pot ser, però jo crec que cal ser exigent començant per mi mateixa, per fer la feina el millor possible i sempre dins una professió que t’apassioni.

És difícil obrir-se pas en l’àmbit professional quan s’és dona i més en sector en els quals predominen els homes?

Per mi no ho ha estat. He fet el meu camí, amb els meus objectius i el màxim rigor i la màxima exigència. M’he diferenciat en aspectes complementaris especifics en el al sector TIC i m’he posiconat en els aspectes que més m’interessaven més socials i de les ciències de la comunicació a partir de l’ús de les TIC. He procurat treballar en equip on no he competit sinó aprofitat les pontencialitats de tothom. En la societat de la informació i del coneixement el que compta és això: compartir coneixement.

T’has trobat en alguna situació de discriminació per raó de gènere? Si és així, com l’has combatuda?

No ho sé exactament, perquè a vegades això pot ser molt subtil. En tot cas s’ha de combatre a partir del coneixement, el rigor, la disciplina, la persistència i la constància.

Creus que les xarxes socials a Internet poden ajudar a les dones a visibilitzar-se, a empoderar-se? Tens alguna recomanació?

Sí clar. Precisament el llibre Visibilidad, Cómo gestionar la reputación en Internet de l’editorial Gestión 2000 (http://www.visibilidad.net), parla de com les persones professionals es poden donar a conèixer utilitzant totes aquestes eines socials. A més, a la Fundació iBit l’any passat vam aconseguir donar a conèixer un maniquí que nom Josomid (Jo som ID, ID fa referència a Identitat Digital). En Josomid, es va crear perfils a diferents eines socials (bloc, fotolog, twitter, youtube, del.icio.us) i es va donar a conèixer compartint coneixements. En el seu cas, va compartir tota la documentació per montar l’exposició Identitat Digital, I tu qui ets a Internet (http://www.identitatdigital.net). Amb aquest “experiment”, amb la personificació d’un maniquí, un objecte amorf i sense identitat, vam poder demostrar que compartint coneixements a Internet pots arribar a ser una persona reconeguda. Qualsevol persona a través de l’ús d’aquestes eines socials d’Internet, amb una bona estratègia que respongui a uns objectius concrets es pot donar a conèixer i guanyar visibilitat i amb el temps reputació.

Creus que pots contribuir des del teu espai web/bloc o altres (Facebook, Twitter...) a promoure la Igualtat de les Dones?

Puc contribuir a donar eines perquè cada persona parteixi en igualtat de condicions. Els obstacles que poguem trobar pel camí els haurem de combatre de forma global. El primer pas és la denúncia i per això Internet també és una bona eina, per compartir el que trobem que no està bé o no és just, en tots els àmbits de la nostra societat.

Estaries interessada en promocionar campanyes de sensibilització envers la Igualtat de les Dones i fer Ciberactivisme en pro dels Drets de les Dones amb Dones en Xarxa o amb qualsevol altre plataforma de dones?

Les campanyes de sensibilització s’han de dur a terme allà on hi ha les resistències. Hauríem de mirar per cada campanya quin és el públic objectiu i quina persona hi ha més propera en aquest grup de persones o qui hi té més fàcil accés. A partir d’aquí, si és el cas, i estic d’acord amb el tipus de campanya i el plantejament m’hi podria adherir.

Entrevista realitzada per Dones en Xarxa.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: