Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Política : Breus

IU defensarà directives que garanteixin els drets de les dones al Parlament Europeu

dilluns 19 de maig de 2014

IU defensarà directives que garanteixin els drets de les dones al Parlament Europeu

"Les polítiques de retallades i el full de ruta del bipartidisme han provocat una feminització de la pobresa" , així de contundent s’ha mostrat Antonio Maíllo , coordinador general Esquerra Unida a Andalusia . Per a la coalició d’esquerres , el repte és convertir les directives de retallades en directives de drets en els propers 5 anys que garanteixi la igualtat entre homes i dones . Per a això, un dels punts fonamentals és la creació de directives europees que blindin la igualtat de salari i un igual poder adquisitiu , així com altres que garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones en tots els països de la Unió Europea . " Hi ha d’haver directives que garanteixin el dret a la interrupció voluntària de l’ embaràs . No poden existir països on es prohibeixi aquest dret " .

Maíllo ha fet aquestes declaracions en una trobada feminista al Centre Cívic de Màlaga , amb una nodrida assistència i participació de dones de tota la província . Aquest acte ha tingut com a element central una entrevista coral a Antonio Maíllo costat de la secretària federal de programes , Marga Ferré , i la candidata andalusa al parlament europeu , Maripi Castell . En l’acte han intervingut dones que , amb els seus preguntes , han exposat la seva visió sectorial sobre com les polítiques neoliberals impulsades pel bipartidisme han afectat les dones .

Entre les participants es trobaven representants sindicals com Auxiliadora Jiménez , secretària provincial de la UGT , i Saray Pineda , secretària de Joventut i Serveis de CCOO a Màlaga , i professionals com Immaculada Postigo , professora de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UMA . Al costat d’elles , activistes de moviments feministes com Carmen Martín , del Fòrum de Polítiques Feministes ; Pilar Iglesias, de Marea Violeta ; Lola Rodríguez , de la Plataforma Violència Zero i Nerea Medina , de l’Assemblea Feminista Unitària de Granada ; així com Toñi Corpas , dels Iaioflautes .

La secretària provincial de la UGT ha denunciat la negació del paper de la dona en el món laboral com a primer pas abans de negar la capacitat de pensar i decidir de les dones . "Estan aconseguint que els avenços conquerits s’ensorrin " , apuntava , preguntant a Antonio Maíllo per les polítiques d’ocupació en matèria de gènere proposades per IU .

El coordinador general andalús ha respost defensant el blindatge a dos aspectes fonamentals "el dret a la interrupció voluntària de l’ embaràs i una directiva europea que garanteixi que no hi hagi indicadors de discriminació de gènere i garanteixi els seus drets : salari mínim comú i renda bàsica" . Entre les propostes de la formació es troba reactivar la llei de dependència , que és activar un sector important en l’ocupació femenina , o generar indicadors de gènere a l’hora d’establir ajudes a les empreses .

A la Unió Europea , des de 2008 la taxa d’atur en les dones ha pujat en 3 punts , mentre que a Espanya aquesta xifra s’eleva fins als 14 punts . " Accedim a l’ocupació en la majoria de casos en contractes temporals i precaritzats . Les dones concentrem contractes temporals , que en la majoria de casos és una feina a temps complet però amb salari parcial " , apuntava Jiménez acompanyat de dos dades : hi ha un 10% de bretxa salarial a la Unió Europea , mentre que aquesta xifra a Espanya ascendeix al 23 %.

Per la seva banda, la representant de Marea Violeta ha recriminat el " atemptat ideològic " que ha suposat la reforma de la llei de l’avortament , cridant als assistents a la manifestació del proper 28 de maig, dia internacional per la salut de les dones . Pilar Iglesias ha volgut conèixer en profunditat les accions concretes que IU emprendrà a Europa , així com aprofundir en la transversalització del discurs feminista en el programa electoral de la formació .

" No entenem el nostre ideari si no va marcat de color violeta " , ha respost Maripi Castell . " Les accions que pretenem dur a terme en les institucions europees van sempre amb perspectiva de gènere . Quan parlem de sobirania alimentària , serveis públics o migracions , parlem de dones " .

A més d’aquestes qüestions , Maíllo , Castell i Ferré han respost a preguntes sobre ocupació juvenil , pensions , educació , violència de gènere o drets sexuals i reproductius , presentant el programa d’IU en matèria d’igualtat per a les pròximes eleccions del 25 de maig . " El patriarcat ens diu que siguem mares encara que no vulguem , que hem de tenir una feina temporal per poder cuidar aquest fill " , ha apuntat la secretària federal de programes .

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: