Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Internacional : Breus

Japó incentivarà a les empreses amb més presència de dones en alts càrrecs

dilluns 19 de maig de 2014

Japó incentivarà a les empreses amb més presència de dones en alts càrrecs

El Govern japonès posarà en marxa el 2015 un sistema d’incentius per a les empreses que comptin amb més treballadores o amb més dones en càrrecs de responsabilitat , amb vista a fomentar una major igualtat en el mercat laboral .

El programa començarà a aplicar durant el proper any fiscal ( abril de 2015 ) , segons ha avançat avui el diari Nikkei , i seria la primera mesura concreta impulsada per l’Executiu de Shinzo Abe per contrarestar la baixa participació laboral femenina i la quasi insignificant presència de dones entre els alts càrrecs .

La taxa d’ocupació femenina a Japó va ser del 62,5 % el 2013 , mentre que la masculina va ascendir al 80,6% de .

Així mateix , la proporció de dones en càrrecs de responsabilitat és del 5 per cent , una xifra que Abe es va comprometre a augmentar fins al 30 per cent el 2020 dins del seu ambiciós pla de creixement econòmic .

El sistema d’incentius consistirà en donar una major puntuació a les empreses que tinguin més treballadores o més executives entre les seves files , durant els processos d’avaluació de companyies per assignar contractes públics .

En la seva primera fase , el programa d’incentius s’aplicarà a les licitacions públiques per contractar empreses de béns i serveis, en les que cada any l’Estat gasta uns 12 bilions de iens ( 167.000 milions d’euros ) .

La iniciativa s’ampliarà gradualment a altres processos de selecció per assignar contractes d’obres públiques , segons el diari econòmic nipó .

Fins ara , el Govern avaluava a les empreses segons criteris com la capacitat tecnològica , la seguretat o la relació entre cost i competitivitat , però no tenia en compte cap indicador d’igualtat .

Els ministeris competents s’està discutint actualment els detalls de la iniciativa amb representants de tots els sectors , amb vista a aprovar el sistema d’incentius al juny.

El Govern nipó ja ha reconegut la necessitat d’una major participació laboral de les dones , ja que el Japó compta amb una de les forces laborals més envellides del món i es calcula que el nombre de treballadors caurà en 2027 fins als 70 milions des dels actuals 79 , 19 milions .

La taxa de maternitat al Japó és actualment del 1,4% , de manera que es preveu que per 2060 la població japonesa caigui en un 30 %, mentre la proporció de persones majors de 65 anys s’elevarà al 40 %. EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: