Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets : Breus

Justícia assegura a les associacions de dones que encara no té un avantprojecte de llei de l’avortament

dimecres 30 d'octubre de 2013

Justícia assegura a les associacions de dones que encara no té un avantprojecte de llei de l'avortament

L’amenaça de canviar la llei de l’avortament porta mesos sobre la taula . No obstant això , el ministeri encara no té un esborrany de la reforma . Així ho ha transmès el secretari d’Estat de Justícia , Fernando Román , a diverses representants de la Plataforma Decidir Ens fa Lliures en la reunió que han mantingut avui . El ministeri sí que ha manifestat la seva voluntat que l’avantprojecte de llei estigui a punt al llarg d’aquest trimestre .

La Plataforma porta mesos demanant una reunió amb el ministeri per tractar la reforma de l’ avortament que Gallardón ha anunciat en tantes ocasions . La primera vegada que ho van sol · licitar ser al setembre de 2012 , però, no ha estat fins ara quan Justícia les ha citat . El ministeri , però, no ha els concretrado cap de les línies de la propera llei ni tampoc a quins experts està consultant .

"Ens crida l’atenció que després de tants anuncis i notícies no hagin pogut concretar- res . Els hem transimitido la necessitat de no generar alarma : moltes dones arriben ara a les clíniques preguntant si el que van a fer és legal o no , precupadas . Estan generant un dany a les dones : si ara hi ha una llei vigent deixem que la gent segueixi acollint-se a ella sense por " , ha dit la portaveu de la plataforma , Isabel Serrano . El secretari d’Estat no els ha confirmat ni desmentit cap de les afirmacions de Gallardón sobre la futura norma . Per exemple , la seva intenció d’eliminar la possibilitat d’avortar en cas de malformació del fetus .

Fernando Román sí que ha admès que la norma ara vigent té presumpció de constitucionalitat . " Hem recordat que la llei actual té presumpció de constitucionalitat , fins que es demostri el contrari. El secretari d’Estat ens ha donat la raó i no ha argumentat quina és llavors la raó per canviar la llei" , ha dit Serrano . Román els ha explicat també que la reforma està debatent-se entre diversos ministeris i al mateix Consell de Ministres .

"L’única raó que ens ha donat per canviar la llei és que hi ha debat i necessitat social . A les clíniques per descomptat veiem tot el contrari : amb aquesta llei hi ha més seguretat entre els professionals i entre les dones que acudeixen " , assegura Blanca Cañero , de l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’ Embaràs ( ACAI ) . L’associació ultima un informe en el qual , basant-se en centenars d’entrevistes a dones que van a les clíniques , conclouen que la majoria acudirien a avortaments clandestins si la llei els impidera interrompre voluntàriament el seu embaràs . " Les que s’ho poguessin permetre econòmicament s’anirien fora a fer-ho" , diu Cañero .

La Plataforma ha ofert als seus expertes en, per exemple , dret constitucional o diagnòstic prenatal , i enviarà informació al ministeri perquè sigui tinguda en compte " no només a posteriori , sinó també abans d’elaborar l’avantprojecte " . " Demanem un debat sensat , que tingui en compte tots els elements sanitaris , jurídics i socials" , conclouen .

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: