Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
#womanlidertic

L’accés a la xarxa des del mòbil presenta una bretxa de gènere de més del 50%

dimarts 8 de maig de 2012

L'accés a la xarxa des del mòbil presenta una bretxa de gènere de més del 50%

L’avenç de les noves tecnologies dissortadament suposa un avenç en les esquerdes, si l’alfabetització digital començava a estar superada, l’informe de la societat de la informació a Espanya 2011”, a càrrec de la Fundació Telefònica, revela una bretxa digital de gènere pel que fa a l’accés a la xarxa des del mòbil que resulta de “un 50% més d’accés en el gènere masculí que en el femení”, l’informe matisa que es tracta de “l’accés a certes aplicacions com l’ofimàtica”

Les bretxes, doncs mostren la mateixa natura que les primeres, és a dir major accés dels homes, de les persones de major nivell educatiu i de les classes amb més capacitat econòmica. Crida l’atenció com entre els més joves (16-24 anys) s’ha superat la bretxa de gènere en l’accés a Internet, i fins i tot les dones es connecten més (2 punts percentuals més d’accés a favor de les joves).

Pel que fa a l’ús d’activitats a Internet segons el gènere, s’observa com en les activitats més tradicionals com l’ús de cercadors o la utilització de correu electrònic els percentatges d’accés segons el gènere són bastant semblants, però, en altres com l’accés en línia a aplicacions ofimàtiques hi ha una diferència molt superior en les ràtios d’ús segons el gènere amb un accés en el cas dels homes 2,5 vegades la ràtio d’accés de les dones.

En aquest sentit –adverteix l’informe- convé destacar que aquestes diferències no sempre poden catalogar com bretxes. En el cas de l’ús de certs serveis, aplicacions i plataformes cal parlar més de diferents perfils i interessos. Per exemple, en el cas dels mòbils, mentre que l’iPhone i Symbian estan repartits de manera pràcticament equitativa entre dones i homes (49% i 51% en els dos casos), els mòbils Android sembla que són bastant més masculins (61% de homes), mentre que els Blackberry són més femenins en gairebé la mateixa mesura (59% de dones).

Igualment l’ús d’aplicacions al mòbil també té un cert biaix i mentre que les dones prefereixen els mitjans socials i la missatgeria instantània els homes es decanten més per aplicacions de jocs i per l’accés a continguts relacionats amb esports.

El què sí és un fet és que la reducció del diferencial en l’ús de les TIC entre homes i dones a Espanya dibuixa una evolució lenta però continuada, segons el darrer informe anual sobre el desenvolupament de la societat de la informació a Espanya en l’any 2011, a càrrec d’Orange, per a aquesta publicació s’aprecien certes diferències depenent de la tecnologia analitzada, que, concretament en el cas del telèfon mòbil no existeixen. No obstant això, encara que s’han
reduït sensiblement en els últims anys, encara persisteix certa desigualtat de gènere en l’ús de l’ordinador i l’accés a Internet.

D’altra banda, en analitzar la utilització d’un servei més complex, com és la realització de compres a través d’Internet, s’observa com les diferències entre homes i dones s’han mantingut pràcticament inalterades en els últims anys. En termes de comparativa internacional, en els últims anys el diferencial en el ús de les TIC entre homes i dones s’ha reduït a Espanya en major mesura que als països del nostre entorn, sent la bretxa digital de gènere amb respecte a l’ús diari d’Internet major entre la mitjana de la UE (diferencial de vuit punts) que al nostre país (cinc punts). No obstant això, Espanya se situa encara molt per sota del país europeu líder pel que fa a l’ús freqüent d’Internet per les dones (Dinamarca) i a set punts de la mitjana de la UE.

La clau que explica aquesta diferència entre homes i dones en l’adopció de les TIC. Així, mentre que entre els estrats més joves les dones utilitzen més sovint Internet que els homes, a partir dels 26-27 anys aquesta tendència inverteix. La bretxa de gènere arriba a la seva màxim en l’estrat de 55 a 64 anys.

Catalunya

Catalunya ha assolit el 2011 el 71% de llars amb accés a Internet i el 75,7% amb ordinador, enfront del 68% i el 73% per cent respectivament el 2010, segons l’Informe de la Societat de la informació que elabora Telefónica.

Així, Catalunya segueix per sobre de la mitjana espanyola en penetració i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb la totalitat de llars catalanes connectats en banda ampla; set de cada 10 catalans que utilitzen habitualment l’ordinador (73, 6 per cent) i es connecten diàriament (75,8%), i gairebé un de cada quatre que ha comprat per Internet (sis punts per sobre de la mitjana espanyola).

Respecte a la interacció amb les administracions, el 45,3% dels catalans ha obtingut informació de les pàgines web d’organismes públics, i el 29% ha omplert formularis, cinc punts més que el 2010.

Les empreses catalanes també estan ben dotades en tecnologia, encara que poden millorar el seu ús, ja que tenen camí per recórrer en el comerç electrònic, i mentre que el 90% de les grans empreses realitzen habitualment tràmits financers o bancaris a través de la Xarxa, aquest percentatge es redueix fins al 70% en les petites empreses.

Fonts: Informe Societat de la Informació 2011

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: