Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits

Banners

Webs Locals

Agenda de Reus [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

PARAULES CLAU

Web local Reus

L’Ajuntament de Reus posa en marxa amb empreses de la ciutat un pla d’ocupació de persones d’alta vulnerabilitat social

dilluns 29 d'octubre de 2012

L'Ajuntament de Reus posa en marxa amb empreses de la ciutat un pla d'ocupació de persones d'alta vulnerabilitat social
L’Ajuntament de Reus, a través de l’Àrea de Benestar Social, la regidoria d’Innovació, Empresa i Ocupació, i de l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, posarà en marxa el pròxim mes de novembre un pla d’ocupació concertat amb empreses de Reus per incentivar la contractació laboral de persones amb alta vulnerabilitat social.
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que: «Per nosaltres és molt important les persones a qui va dirigit el programa perquè són persones amb una alta vulnerabilitat social. Són les persones que requereixen una major atenció. Però també és important poder-lo fer de la mà de les empreses. La col·laboració entre administració i empresa és clau per explorar noves fòrmules que donin respostes a les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica».
El programa va dirigit a persones amb un perfil social molt concret: aturats de llarga durada, amb fills menors de 16 anys al seu càrrec i que la unitat familiar no tingui cap tipus d’ingrés. El procés de selecció de candidats el faran els Serveis Socials municipals i el Mas Carandell, seguint criteris tècnics de vulnerabilitat social i a partir de les bases de dades pròpies. La selecció definitiva la faran les pròpies empreses.
El pla d’ocupació permetrà la contractació de 35 treballadors durant 6 mesos en empreses de Reus. L’Ajuntament es farà càrrec del 25% dels costos salarials de la contractació (salari i seguretat social), el 75% restant anirà a càrrec de l’empresa. Inicialment, l’Ajuntament destina 100.000 euros a aquest programa. En funció dels resultats i de la disponibilitat de pressupost, la xifra de beneficiaris podria crèixer en un futur.
El treball transversal entre diferents regidories i serveis de l’Ajuntament, i la col·laboració entre l’administració i les empreses ha estat clau per explorar noves fórmules d’inserció laboral que donin respostes a les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica.
El programa d’ocupació també té una vessant formativa important. L’Ajuntament crearà una bossa de 75 persones, que es posarà a disposició de les empreses que s’adhereixin al programa perquè siguin elles les que facin la selecció final. Les 75 persones rebran una setmana de formació prèvia al Mas Carandell sobre habilitats de recerca de feina (com redactar un currículum, com fer una entrevista de feina, etc…). L’IMFE ha creat un programa específic de formació a partir de projectes existents.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: