Webs Locals

Agenda de Cornellà [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Web local Cornellà

L’Ajuntament ofereix tallers pre-laborals per a dones en situació d’atur

dilluns 25 de febrer de 2008

L'Ajuntament ofereix tallers pre-laborals per a dones en situació d'atur

L’ Ajuntament de Cornellà , en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball de la Generalitat , impulsa en la ciutat programes de formació en la igualtat per a persones aturades i usuàries dels cursos de formació ocupacional que imparteix la Direcció de Polítiques d’Ocupació.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir eines per treballar en profunditat la formació i informació sobre la Llei Orgànica 2/2007 del 22 de març per a la igualtat efectiva de dones i homes, i que té com a finalitat donar a conèixer els seus drets i deures i establir mesures d’acció positiva que afavoreixin l’accés a l’ocupació en igualtat de condicions.

La formació serà impartida des de la Direcció de Polítiques d’Ocupació i es realitzarà en dos àmbits concrets. Per una banda s’inclourà, de forma obligatòria, en cursos de formació ocupacional un mòdul de formació en la igualtat adreçat a tot el col·lectiu de persones que hi participen. En segon lloc, i de forma específica, es desenvoluparà un projecte d’orientació que consistirà en un taller pre-laboral que permetrà treballar la part prèvia a la inserció laboral.

El projecte està emmarcat dins del Pacte Territorial del Baix Llobregat i dels seus objectius per a la comarca. També hi col·laboren de forma transversal altres departaments municipals com ara el de Serveis Socials, el Departament d’Educació i el Servei del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

Al mes de març es començaran a realitzar els tallers específics per a dones en situació d’atur tant de Cornellà com d’altres poblacions de la comarca.

El projecte pretén detectar barreres que impedeixen el seu accès al mercat de treball (per dependència, manca formativa, aspectes econòmics i/o socials....) i dotar-les de tècniques, recursos i informació per a vèncer aquestes barreres i poder accedir al mercat de treball.

En aquests casos s’oferirà un programa d’orientació i assessorament mitjançant tutories individualitzades sobre aspectes con l’autonomia personal, l’autoestima, la responsabilitat i l’eliminació de barreres personals, analitzant-les i presentant diverses maneres de solucionar-les.

Igualment es treballarà en sessions reduïdes on es donaran tècniques i informació sobre recursos que facilitin la conciliació laboral i personal, la legislació actual i formes d’apropament al mercat laboral.

Veure en línia : VIA AJUNTAMENT DE CORNELLÀ

En col.laboració amb: