Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Societat : Breus

L’atur afecta el 70% de les dones gitanes, el doble que la mitjana femenina

divendres 5 d'abril de 2013

L'atur afecta el 70% de les dones gitanes, el doble que la mitjana femenina

La crisi s’acarnissa especialment amb la població femenina, i més encara amb les dones d’ètnia gitana. Segons les dades de la Federació Andalusa de Dones Gitanes i Universitaris Fakali, el 70% es troba en situació d’atur, el que suposa més del doble que la mesura femenina, establert en el 31%. Es tracta d’una dada "enormement alarmant" al qual no ajuda el "baix nivell de formació" que generalment té aquest grup poblacional, va dir la presidenta de Fakali, Beatriz Carrillo. Hi ha cada vegada més gran nombre de casos excepcionals, de manera que a Andalusia "hi ha gitanos metges, advocats, professors i fins fiscals", i les dones comencen a ser "cada vegada més visibles", com ho demostra el fet que el 80% dels universitaris gitanos són dones.

L’economia gitana ha estat tradicionalment autònoma familiar i informal, si bé cada vegada és més freqüent la recerca d’ocupació per compte d’altri. La població gitana té un comportament similar al de la comunitat majoritària: s’observa una menor taxa d’activitat i ocupació en les dones que en els homes, enfront de la major taxa d’atur femení, de temporalitat en l’ocupació i de jornada a temps parcial .

En molts aspectes de la seva vida aquesta població també s’enfronta a dificultats. D’aquí l’elaboració de la guia Estratègies de Cooperació amb les Dones Gitanes, elaborada per l’Institut Andalús de la Dona i Fakali que té com a objectiu oferir una eina de treball als treballadors de l’administració pública que treballen amb aquest sector "per contribuir a seu enteniment i millorar la seva atenció tenint en compte la seva diversitat cultural ", ha informat la Junta.

(...)

Font: El dia de Córdoba

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: