Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional : Breus

L’Església anglicana vota a favor d’ordenar a dones com a bisbes

dimarts 15 de juliol de 2014

L'Església anglicana vota a favor d'ordenar a dones com a bisbes

El sínode general de l’Església d’Anglaterra ha votat aquest dilluns a favor d’ordenar a dones com a bisbes, després d’anys de debats interns perquè les dones accedeixin a l’episcopat que havien dividit els anglicans.

La proposta ha estat aprovada en una votació celebrada a York, al nord d’Anglaterra, pels membres de les tres càmeres que componen l’òrgan executiu de l’Església anglicana: laics, clergues i bisbes.

D’aquestes càmeres, entre els bisbes hi va haver 37 vots a favor per dos en contra i una abstenció; entre els clergues els vots favorables han estat 162 enfront de 25 en contra i quatre abstencions, mentre que el vot dels laics, considerat crucial, s’ha saldat amb 152 paperetes favorables, 45 en contra i cinc abstencions.

L’aprovació es traslladarà ara al Comitè eclesiàstic del Parlament i els seus dos Cambres-Comuns i Lords-mentre que el Sínode General tornarà a reunir-se el proper 17 de novembre per emetre una declaració formal que estipuli que les dones poden ser bisbes. Així, es preveu que els primers nomenaments bisbes anglicanes puguin efectuar-se en 2015.

Crits i aplaudiments després de la votació

L’històric resultat de la votació ha estat rebut a la sala amb crits i alguns aplaudiments entre els congregats, tot i que l’arquebisbe de York, John Sentamu, havia demanat als membres del sínode que reaccionessin amb "sensibilitat i contenció".

Fa dos anys, el 2012, el sínode general va bloquejar un intent similar per només sis vots del sector laic, després d’anys de discrepàncies internes entre el sector conservador i el reformista.

L’arquebisbe de Canterbury i màxima autoritat eclesiàstica per sota de la reina, Justin Welby, ha estat el gran impulsor de la proposta d’ordenar bisbes en considerar que la seva exclusió de l’episcopat resultava "incomprensible", tal com recalcava aquest dilluns durant el debat previ a la votació.

Durant la seva intervenció en el sínode, Welby ha intentat tranquil · litzar els tradicionalistes: "Espero i confio que el vot segueixi endavant i me n’alegro per això, però també m’alegro que prometem buscar la florida a l’Església de tots aquells que no estan d’acord ", ha assenyalat l’arquebisbe.

Dues dècades de sacerdots femenins

La decisió de permetre l’episcopat de les dones s’ha pres just 20 anys després que el 1994 l’Església d’Anglaterra ordenés a les primeres dones sacerdots. Actualment, les dones constitueixen un terç del clergat anglicà, amb 3.827 sacerdots de sexe femení d’un total de 12.814 al Regne Unit.

De fet, el maig passat la comunitat anglicana va celebrar el vintè aniversari d’aquesta data, una fita històrica que culmina ara amb la consagració de bisbes, que ja permeten altres esglésies anglicanes en països com Irlanda, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà o Estats. UU.

Al llarg dels anys, els reformistes han defensat la mesura com una conseqüència lògica de la incorporació de la dona al sacerdoci i la igualtat entre gèneres, tot i que els que s’oposen la qualifiquen d’aberració teològica.

Els tradicionalistes, per contra, recorden que Jesús va triar només homes entre els seus apòstols pel que creuen que el lideratge de l’església ha de recaure en els homes.

RTVE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: