Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Salut

L’estrès de les persones cuidadores: majoritàriament dones.

dissabte 30 de setembre de 2017

L'estrès de les persones cuidadores: majoritàriament dones.
La Diputació de Barcelona organitza grups de suport emocional per reduir l’estrès de les persones cuidadores, a 72 municipis.

L’estrès de les persones cuidadores: majoritàriament són dones.

Les dones d’aquests 72 municipis seran les beneficiades principalment de la demanada a la Diputació de Barcelona per a que els hi organitzin un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua perquè les persones cuidadores no professionals del municipi puguin disminuir l’estrès que es deriva de tenir al seu càrrec persones en situació de dependència. És un recurs que la corporació ofereix als ajuntaments des del 2009.

No es tracta d’un curs de formació. És un espai de relació i intercanvi d’experiències, per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura. Si socialment les dones som les que portem la major càrrega familiar des de sempre, aquest servei ens serà de gran utilitat.

Aquest servei, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l’impacte negatiu que de vegades poden experimentar els cuidadors i les cuidadores i, per tant, a millorar també la qualitat de vida de les persones en situació de dependència

El recurs ofert consisteix a organitzar grups que consten de entre 10 i 16 sessions d’una hora i mitja per a cada municipi que ho sol·licita, conduïdes per un psicòleg. Les persones que hi participen s’han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que elles i a assistir a totes les sessions.

El servei Respir de la Diputació de Barcelona: un respir per a les famílies cuidadores

El Servei Residencial d’Estades Temporals i Respirde la Diputació de Barcelona, situat al Recinte Mundet de la ciutat comtal, és un programa d’atenció residencial temporal per a persones amb un determinat grau de dependència per raons d’edat o discapacitat intel•lectual.

El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions familiars imprevistes, i beneficiar també les persones ingressades, que reben atenció personalitzada per part de professionals especialitzats.

Poden sol•licitar aquestes places aquelles famílies residents a la província de Barcelona que tinguin al seu càrrec persones amb dependència majors de 65 anys o persones amb discapacitat intel•lectual, d’entre 6 i 65 anys. Per fer-ho, s’han d’adreçar als serveis socials bàsics del seu ajuntament, que valoraran la conveniència de sol•licitar l’ingrés, i tramitaran la sol•licitud.
Pel que fa al preu de l’estada, el servei Respir es regeix per un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina en funció de la capacitat econòmica de la persona atesa. Per a les persones amb discapacitat intel•lectual menors de 18 anys el servei és gratuït.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: