Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Prostitució

L’explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

dimarts 20 de maig de 2014

L'explotació sexual, el 22% dels treballs forçosos al món

Un total de 4,5 milions de dones al món són víctimes de l’explotació sexual. Aquesta xifra significa el 22% dels treballs forçosos al món, segons l’informe de la Organització Internacional del Treball (OIT) “Guanys i pobresa: Aspectes econòmic del treball forçós”.

A més, la major part dels diners procedeixen de l’explotació sexual: dels 150.000 milions de dòlars anuals que genera el treball forçós, el 66% (99.000 milions de dòlars o 72.200 milions d’euros). Diu l’OIT que això es deu a "la demanda que hi ha d’aquests serveis i els preus que els clients estan disposats a pagar, i per les baixes inversions i baixos costos operatius associats amb aquesta activitat". Els explotadors obtenen un guany anual per víctima de 21.800 dòlars, "sis vegades superior que la resta de fórmules de treball forçós".

Les dones continuem dins aquesta discriminació per una altra via, la del treball domèstic, 5.850 milions estalviats per les llars que no paguen o ho fan menys del causa de treballadors domèstics, en la seva gran majoria dones.

En la seva anàlisi, l’OIT assenyala que en el cas de l’explotació sexual "a més de la coerció, amenaces i violència infligides a les víctimes [ ... ] , és freqüent que la víctima no rebi pagament del client , que ha de lliurar els diners directament al proxeneta o al propietari del bordell". "La víctima ignora la quantitat que el client ha pagat", continua el text, que destaca que en aquest tipus de treball forçós, sobretot quan les víctimes són migrants, "tota una cadena de traficants i explotadors obté beneficis: el que recluta [la víctima], que imposa un primer pagament elevat, les persones que s’ocupen del viatge i del transport, que s’asseguren que la víctima arriba al lloc en el qual va a ser explotada, els agents de l’autoritat corruptes, que cobren per tancar els ulls davant de casos obvis de migració o explotació il·legal, els propietaris d’apartaments o cases, les companyies que s’ocupen dels anuncis i, per descomptat, el propietari del bordell o el gestor de les xarxes de prostitució".

Fonts: CadenaSer, la información, organització internacional del treball

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: