Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

L’Institut Català de les Dones i Amical Wikimedia col·laboraran per introduir la perspectiva de gènere a la Viquipèdia

dimarts 23 de juliol de 2013

L'Institut Català de les Dones i Amical Wikimedia col·laboraran per introduir la perspectiva de gènere a la Viquipèdia

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i Arnau Duran, president de l’Associació Amical Wikimedia, han signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’incorporar continguts que reflecteixin la perspectiva de gènere i de les dones a la Viquipèdia.

Un altre objectiu d’aquest conveni és fomentar que hi hagi més dones que hi participin com a introductores d’informació, ja que en aquests moments només representen el 8,5% de les persones que editen. Aquest dèficit genera un conseqüent biaix de gènere en els continguts.

A nivell de persones lectores, el desequilibri entre homes i dones a la Viquipèdia catalana també es fa palès, ja que representen el 23%, en front a un 77% d’homes, segons dades del IV Sondeig dels usuaris de la Viquipèdia (2011).

Entre les actuacions previstes destaca la col·laboració pel que fa a la divulgació d’informació sobre temes de gènere i l’organització de seminaris sobre projectes de coneixement lliure i les tècniques d’edició i publicació a Viquipèdia amb l’objectiu d’incorporar continguts que reflecteixin el punt de vista de gènere i les inquietuds de les dones, així com la seva àmplia i diversa participació en tots els camps de la societat i el coneixement.

Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya, en concret, dins els objectius d’augmentar les accions encaminades a aconseguir la plena igualtat entre dones i homes en el conjunt de la societat catalana, en tots els àmbits i en tots els sectors, i visibilitzar el talent femení.

Amical Wikimedia és una organització sense ànim de lucre que té per objectiu que tot el coneixement estigui disponible en català i que la informació sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol idioma, en el marc del moviment mundial que promou el contingut educacional lliure a través de la xarxa internet.

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: